Life Science & Health in Mexico

Veel Mexicaanse organisaties zoeken in het buitenland naar oplossingen voor actuele en toekomstige uitdagingen in de gezondheidszorg. Momenteel zijn er in de sectoren gezondheids- en levenswetenschappen niet veel buitenlandse mkb bedrijven actief in Mexico. Vooral  wat betreft apps, drones, blockchain, telegeneeskunde, robotica, genomics en virtuele en augmented reality. Op deze pagina bieden we je meer inzichten in de sector en de kansen die jij als Nederlandse ondernemer zou kunnen benutten in Mexico.

 

Life Science & Health

Dat er weinig buitenlandse bedrijven actief zijn in Mexico in deze sectoren komt doordat er enkele hindernissen zijn. Om medische apparatuur, medicijnen of producten voor de gezondheidszorg in Mexico in te krijgen moet je een Mexicaans bedrijf hebben. Een Mexicaans bedrijf kan het product registreren en zo kan het gecontroleerd worden. Wil je met jouw producten de gezondheidszorg in Mexico veroveren dan moet je lokaal een bedrijf opzetten. Wil je niet een bedrijf opzetten, dan kun je jouw producten afzetten door gebruik te maken van een lokale distributeur of partner.

Voor wie de uitdaging aan wil gaan en bereid is tijd en geld te investeren, biedt de Mexicaanse markt vele voordelen. Europese producten genieten een uitstekende reputatie in Mexico. Stakeholders op hoog niveau, zoals ziekenhuisdirecteuren, zijn vaak geïnteresseerd in Nederlandse bedrijven. Momenteel zijn er relatief weinig Europese bedrijven actief in Mexico. Dit betekent dat er veel kansen liggen voor Nederlandse producenten van medische hulpmiddelen.

Life Science & Health

Evenementen en/of webinars in Life Science & Health

Wil je je netwerk uitbreiden of sparren met collega-ondernemers in jouw sector? Bekijk dan alle evenementen en webinars in de Life Science & Health sector op onze website.

De sector in cijfers

Mexico is de grootste importeur van medische hulpmiddelen in Latijns-Amerika. 94% van alle medische hulpmiddelen wordt geïmporteerd. Daarmee is Mexico de grootste importeur, gevolgd door Brazilië, Chili en Colombia.

Mexico heeft een groot tekort aan en een ongelijke verdeling van gezondheidsinfrastructuur. Deze is in hoge mate geconcentreerd in de drie grootste Mexicaanse steden. De vraag naar gezondheidszorg neemt overal toe, wat kansen creëert voor investeringen in de bouw van openbare en particuliere ziekenhuizen en eerstelijnsgezondheidszorg.

Ten slotte verwacht men dat het aandeel 60-plussers dat in Mexico woont zal toenemen van 8,9% naar 27% van de totale bevolking in 2050. Deze snel veranderende demografie zal het gezondheidssysteem voor grote uitdagingen stellen. Mexico zal zich voor oplossingen wenden tot landen met ervaring in het omgaan met een vergrijzende bevolking.

De sector in cijfers

Kansen in de sector

Waarom er kansen liggen voor Nederlandse ondernemers in deze sectoren vind je hieronder opgesomd:

  • Pioniersvoordeel
  • Goede reputatie van EU-producten
  • Grootste importeur in Latijns-Amerika
  • Toename van de infrastructuur in de gezondheidszorg
  • Snel vergrijzende bevolking
Kansen in de sector

Marktrapport

Leer meer over de kansen in Mexico omtrent de gezondheidssector, download onderstaand rapport.
Dit rapport is in het Engels. 

De NL Business Hub in Mexico

NL Business Hubs bieden Nederlandse bedrijven operationele ondersteuning bij het betreden van een internationale markt en ontsluiten een sterk zakelijk en sociaal netwerk van lokale contacten.

Holland House Mexico is de NL Business Hub in Mexico. Wil jij weten wat Holland House Mexico lokaal voor je kan betekenen? Op onze website vind je meer informatie over deze hub en over hoe je in contact kunt komen met hun.

Ga naar de NL Business Hub Mexico pagina