Ondernemen in Brazilië

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationale partnernetwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Brazilië staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in deze bloeiende markt.

Ervaringen van Nederlandse bedrijven in Brazilië

Gerben van den Blink - SKIM

"Voor een Nederlander kan de grootte van Brazilië wel eens intimiderend overkomen. Het is een enorm land met regionale verschillen, maar ook met een sterke Braziliaanse identiteit. Uiteindelijk Is het land slechts de som van kleinere delen. Begin dus gewoon met een van die kleinere delen."

Lees verder

Joyce Dias - Advocaat

“Brazilië is een zeer bureaucratisch land. Nederland staat op nummer 42 en Brazilië op nummer 124 in de Ease of Doing Business 2020-ranglijst van de Wereldbank. Dit betekent dat een zeer goede planning (en geduld) vereist is om hier succesvol te ondernemen.”

Lees verder

Ruud Berkers - Marel Poultry

“Over het algemeen heeft het land een zeer professionele en technologisch gerichte industrie. De bedrijven zijn altijd op zoek naar innovaties en nieuwe ontwikkelingen om duurzame vooruitgang te garanderen.”

Lees verder

Partnernetwerk Brazilië

NLinBusiness onderhoudt een uitgebreid netwerk van partners die jou op allerlei manieren en op verschillende momenten van dienst kunnen zijn wanneer je jouw bedrijf wil uitbreiden in of naar Brazilië. Ben je je aan het oriënteren? Zoek je juridisch of fiscaal advies? Ben je op zoek naar de Nederlandse ambassade in Brazilië, zakenpartners of andere contacten in het land zelf? Hier vind je een overzicht van partijen die jou aan informatie helpen of hulp kunnen bieden.

Informatie & Oriëntatie

Ben je je aan het oriënteren en op zoek naar algemene informatie over de Braziliaanse markt? De onderstaande organisaties helpen je verder.

 • Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland

  Heb je vragen over zakendoen in het buitenland? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt je verder met persoonlijk advies.

  Lees meer
 • International Business Academy

  De International Business Academy is hét digitale platform waar Nederlandse ondernemers geholpen worden bij het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden over internationaal zakendoen.

  Lees meer

Lokale netwerken

Wanneer je een goede voorbereiding hebt getroffen kun je beginnen aan het opbouwen van je netwerk in Brazilië. Onderstaande partners kunnen je helpen.

 • Ambassadenetwerk

  Wil je zakendoen in Brazilië en heb je hulp nodig van experts ter plaatse? Het ambassadenetwerk in Brazilië helpt je verder.

  Lees meer
 • NL Business Hub in São Paulo

  De NL Business Hub biedt Nederlandse bedrijven operationele ondersteuning bij het betreden van een internationale markt en ze ontsluiten een sterk zakelijk en sociaal netwerk van lokale contacten.

  Lees meer

Ontmoet de NL Business Hub in São Paulo

 

Peggy de Rop, Managing Director Dutcham Brazil, de NL Business Hub in São Paulo vertelt je in deze video wat zij voor jou kan betekenen.

Peggy De Rop

Neem vrijblijvend contact op

De NL Business Hub in São Paulo, Dutcham Brazil, helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in Brazilië
Peggy De Rop Directeur NL Business Hub in São Paulo, Dutcham Brazil
Contact
Naam*
Hidden
opt-in-doorsturen-dienstverlener*
opt-in-nlinbusiness*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Netwerkevenementen over zakendoen in Brazilië

 • Evenementen
 • Archief
Organisatie:
 • Netherlands Business Council France

NLBC.FR: New Members Meeting

Bimonthly meeting for new members to discuss issues and to share insights about doing business in France. For more information please contact info@nlbc.fr. Lees verder

Leeuwarden
Organisatie:
 • WTC Leeuwarden

Consultsessies – Vertegenwoordiging in Frankrijk

Op vrijdag 3 februari 2023 organiseert World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met partner TRANSFER.LC individuele consult gesprekken over Frankrijk. Elk consult duurt 45 minuten per bedrijf.Frankrijk behoort al jarenlang tot onze… Lees verder

Organisatie:
 • Netherlands Business Council UAE

Halal Market Webinar

Together with Halal Trade and Marketing Centre, Dubai Airport Freezone and the Embassies of the Netherlands in KSA and UAE, we are happy to invite you to our Halal Webinar:… Lees verder

Actuele informatie over de Braziliaanse markt

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Brazilië, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Tips van ondernemers in Brazilië

 

1. Zakencultuur

In de Braziliaanse zakencultuur zijn persoonlijke relaties en status erg belangrijk. Investeer daarom in persoonlijke relaties en zoek Brazilianen op, dit is erg belangrijk om een goede zakenrelatie op te bouwen en onderhouden.

2. Spreek de taal

In Brazilië wordt er door hooggeplaatsten vaak Engels gesproken Maar lang niet alle Brazilianen spreken de Engelse taal. Het is daarom handig om zelf een beetje Portugees te kunnen spreken of een tolk mee te nemen. 

3. Wees duidelijk

De Braziliaanse cultuur kent een diepgewortelde hiërarchie. Hierdoor zijn Brazilianen gewend om taken uit te voeren zonder al te veel discussie. Let daarom op dat je goede en duidelijke instructies geeft, zodat taken volledig worden uitgevoerd.

4. Neem de tijd

Brazilianen nemen het niet altijd even nauw met de tijd en kunnen soms laat zijn; verwar dit niet met onbeleefdheid. De nadruk ligt juist op persoonlijke relaties, wat ook een belangrijk onderdeel is van een vergadering.

5. Dress to impress 

Uiterlijk is belangrijk in Brazilië en een goede eerste indruk heeft veel invloed op het succes van de eerste kennismakingOver het algemeen geldt er een dresscode van sportief-netjes en worden pakken bewaard voor speciale gelegenheden.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.