NLinBusiness.com / Landen / Verenigde Arabische Emiraten | Dubai

Ondernemen in de Verenigde Arabische Emiraten | Dubai

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor de Verenigde Arabische Emiraten (VAE, Dubai) staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten (Dubai).

Ervaringen van Nederlandse bedrijven in Dubai (VAE)

Patrick de Jongh - TenTwenty

Patrick de Jongh - TenTwenty

“We moesten eerst het vertrouwen winnen van onze klanten. Digitale bureaus in Dubai zijn gewend om op alle vragen van klanten gewoonweg ‘ja’ te zeggen. Maar dat werkt niet altijd."

Lees verder
Britta Schaffmeister - DMEC

Britta Schaffmeister - DMEC

"Voor het opzetten van marine energy projecten zijn lokaal beleid en draagvlak onder de bevolking van groot belang. Tevens zijn connecties en samenwerking met lokale bedrijven belangrijk voor een efficiënte…

Lees verder
Robert Jan Hageman

Robert Jan Hageman

"Het loont zeer om in te zetten op vinden en gebruiken van een goede lokale tussenpersoon. De controle op kwaliteit is essentieel. "

Lees verder

Ontmoet de NL Business Hub in Dubai

Onze partners in het buitenlandde NL Business Hubs, zijn te vinden in meer dan 25 landen evertellen je alles over de lokale cultuur en de marktkansen van het land waar jij zaken wil doen.

Wil je zakendoen in de VAE | Dubai? We brengen je graag in contact met Tanneke Egbers , Executive Director van de NL Business Hub in Dubai, Netherlands Business Council UAE. In de video vertelt ze wat zij voor jou kan betekenen.

Lees hier meer over de NL Business Hub in Dubai

Neem vrijblijvend contact op
Tanneke Egbers Executive Director NL Business Hub in Dubai, Netherlands Business Council UAE

Neem vrijblijvend contact op

De NL Business Hub in Dubai, de Netherlands Business Council UAE helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in de Verenigde Arabische Emiraten

Neem contact op

Contact dienstverlener

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*

Netwerkevenementen in de Verenigde Arabische Emiraten

Gulf Business Dialogue 2023

DOB-Academy
U wilt ondernemen buiten Nederland en bent benieuwd naar uw marktkansen in de Golfregio? Kom dan naar de Gulf Business Dialogue 2023 in Delft! U hoort er alles over uw…
Bekijk evenement

Sustainable Logistics - Interactief Webinar - EMEA NL Business Hubs

Duurzame logistiek wordt steeds belangrijker. Transport en logistiek zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de wereldwijde CO2-uitstoot. Duurzame logistiek gaat niet alleen over milieubewustzijn, maar ook over het herdefiniëren…
Bekijk evenement

Actuele marktinformatie over de Verenigde Arabische Emiraten | Dubai

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over de Verenigde Arabische Emiraten | Dubai, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Internationaal verzekerd zijn is minstens zo belangrijk als lokaal verzekerd zijn. Veel ondernemers zijn staan daar niet direct bij stil en betalen de prijs achteraf.  Doorloop onderstaande 5 stappen en…

Lees verder
E-Book: Vergroot je marktkansen met AEXI

E-Book: Vergroot je marktkansen met AEXI

Vergroot je kansen op de internationale markt met de juiste marktinformatie! Internationaal ondernemen begint met een goede voorbereiding. Het raadplegen van de juiste bronnen voor het maken van je exportplan…

Lees verder
OOK JIJ KUNT ONDERHANDELEN IN HET ENGELS!

OOK JIJ KUNT ONDERHANDELEN IN HET ENGELS!

Onderhandelen in het Engels is een vak apart. Je moet niet alleen je zakenpartner overtuigen met de juiste argumenten, maar je moet ook nadenken over de goede vertaling daarvan. En,…

Lees verder
COLOR YOUR BUSINESS ENGLISH

COLOR YOUR BUSINESS ENGLISH

De Engelse taal kent een groot aantal uitrukkingen met het thema kleur. Heb je ze al gebruikt? Het is echt belangrijk om woorden en zinnen te blijven herhalen als je…

Lees verder

ACTUEEL: Nieuwe Federal Corporate Tax Law & COP28

Zakendoen in de Verenigde Arabische Emiraten | Dubai biedt veel kansen voor uiteenlopende sectoren en industrieën. Wees je ervan bewust dat als je in Dubai wilt gaan ondernemen er vanaf juni 2023 aanpassingen worden doorgevoerd in de  Federal Corporate Tax Law. Onder meer de NL Business Hub in Dubai en onze dienstverleners helpen je bij vragen.

COP 28 | United Nations Climate Change Conference
Tussen 30 november en 12 december 2023 zal de COP28 plaatsvinden in Expo City Dubai. Tijdens de COP21 in 2015 kwam de wereld overeen om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C in vergelijking met het pre-industriële niveau tegen 2050. Om op schema te blijven, leert de wetenschap ons dat de uitstoot tegen 2030 gehalveerd moet zijn. Er is dan nog maar zeven jaar over om dat doel te halen. Tijdens de COP28 VAE staat de mondiale klimaatagenda centraal.

Lees hier meer over COP28 VAE

 

6 Tips van Nederlandse bedrijven in de Verenigde Arabische Emiraten | Dubai

1. Ga niet informeel gekleed

De kleding in de zakenwereld van de VAE is formeel. Draag bij voorkeur een kostuum met das. Liefst een kostuum van licht materiaal, vanwege de hitte.

2. Geef geen dure relatiegeschenken

Geschikte relatiegeschenken zijn onder meer (luxe) pennen met bedrijfslogo, agenda’s, Delfts blauw en kalenders met Nederlandse taferelen. Het aanbieden van alcoholhoudende dranken is geen goed idee.

3. Spreek de zakenpartner persoonlijk

Persoonlijke ontmoetingen zijn essentieel. Schriftelijk contact alleen is niet voldoende. Op de Arabische zakencultuur is de kreet ‘business is personal’ van toepassing. Dit in tegenstelling tot de ‘business is business’-houding van veel West-Europese en Noord-Amerikaanse zakenlieden.

4. Wees niet gehaast

Verwacht niet dat er meteen contracten kunnen worden afgesloten. Begin vooral met het opbouwen van een vertrouwensband met de zakenpartner. Verstevig en onderhoud het contact na de eerste ontmoeting. Resultaat bereiken in de Verenigde Arabische Emiraten kost geduld.

5. Neem de tijd

Neem ruim de tijd voor een gesprek over algemene onderwerpen zoals Nederland, het weer en – niet te vergeten – de gezondheid. Vermijd gespreksonderwerpen als politiek, religie en seks. Kom stipt op tijd, hoewel het vrij normaal is dat de zakenrelatie zelf wat later binnenkomt.

6. Spreek een paar woorden Arabisch

Het spreken van enkele Arabische woorden wordt op prijs gesteld. ‘Assalaam alaykoem’ (letterlijk: vrede zij met u) is een traditionele islamitische begroeting. Deze begroeting kunt u beantwoorden met ‘wa alaykoem assalaam’ (letterlijk: en vrede zij ook met u).

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

 

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.