Ondernemen in Panama

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Panama staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in Panama.

.

Ondernemen in Panama uitgelicht

The Netherlands has become the third largest investor in Panama

The Netherlands has become the third largest investor in Panama

The Netherlands moved up one spot in the ranking, compared to the year before. Canada and Colombia rank first and second.

Lees verder
Webinar Report Digital Nomads: Welcome to Panama!

Webinar Report Digital Nomads: Welcome to Panama!

This webinar is about the benefits of Panama (Central-America) as a country for digital nomads / remote workers.

Lees verder
5 tips als je gaat ondernemen in Panama

5 tips als je gaat ondernemen in Panama

Kansen zat, maar zijn er ook zaken waar je rekening mee moet houden als je wil gaan ondernemen in Panama. NLinBusiness presenteert jou vijf waardevolle tips. 

Lees verder

Ontmoet de NL Business Hub in Panama-Stad

Onze partners in het buitenlandde NL Business Hubs, zijn te vinden in meer dan 25 landen evertellen je alles over de lokale cultuur en de marktkansen van het land waar jij zaken wil doen.

Wil je zakendoen in Panama? We brengen je graag in contact met Carlijne Blom, Executive directrice NL Business Hub in Panama-Stad. In de video vertelt oud-directeur Robert van der Velden wat de NL Business Hub voor jou kan betekenen.

Bekijk de NL Business Hub in Panama

 

Neem vrijblijvend contact op
Carlijne Blom Executive Director Holland House Panama, de NL Business Hub in Panama

Neem vrijblijvend contact op

Carlijne helpt je graag verder met jouw vraag over ondernemen in Panama.

Neem contact op

Contact dienstverlener

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*

Evenementen in of over zakendoen in Panama

1-op-1 in gesprek met onze adviseurs over zakendoen in de Amerika's

Heeft u al eens gedacht aan marktuitbreiding in Noord- of Zuid-Amerika? En wilt u weten hoe u dat kunt aanpakken? Ga op 25 juni 1-op-1 in gesprek met onze adviseurs. Zij…
Bekijk evenement

International Business Day 2024 | The Art of International Business

The Art of International Business!Ben jij een Nederlandse Mkb'er met internationale groeiambities, of ben je werkzaam bij een internationaal actief Mkb-bedrijf als exportmanager of new business developer?Dan is de International…
Bekijk evenement

Marktinformatie over de Panamese markt

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Panama, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Marktrapport Latijns-Amerika: kansen in duurzame mobiliteit

Marktrapport Latijns-Amerika: kansen in duurzame mobiliteit

Hoe ziet de duurzame mobiliteitssector in Latijns-Amerika eruit en welke kansen biedt dat voor Nederlandse bedrijven met oplossingen in elektrisch vervoer? Op deze pagina vindt u een samenvatting van het…

Lees verder
Intel Report: Rising military tension between Venezuela and Guyana over Essequibo territory

Intel Report: Rising military tension between Venezuela and Guyana over Essequibo territory

Dit Intel Raport gaat over de oplopende militaire spanningen tussen Venezuela en Guyana n.a.v. de uitkomst van het Venezolaanse referendum over de inlijving van de Essequibo regio. Deze uitslag heeft grote…

Lees verder
Vind het beste talent voor je buitenlandse kantoor

Vind het beste talent voor je buitenlandse kantoor

Culturele sensitiviteit speelt een cruciale rol bij het scouten van de juiste mensen voor je buitenlandse vestiging. Een gebrek daaraan noemt Raymond Smid, oprichter van het internationale recruitmentbureau Exportselect, zelfs…

Lees verder
5 tips bij internationale cultuurverschillen

5 tips bij internationale cultuurverschillen

Bereid je voor op internationale cultuurverschillen, 5 tips Ieder land heeft zijn eigen cultuur, gewoonten en gebruiken. Wie internationaal onderneemt, krijgt hiermee te maken. Als je vooraf weet waarmee je rekening…

Lees verder

Ebook: Tech Marktstudie Panama

Panama biedt kansen voor Nederlandse bedrijven in Digitale Technologie. Lees er meer over in het ebook van Holland House Panama

Download e-book

Tips voor zaken doen in Panama

1. Spreek Spaans

Spaans is de officiële taal in Panama en wordt het meest gesproken bij het zakendoen. Bij internationale bedrijven (waar veel expats werken) komt het voor dat Engels als voertaal wordt gebruikt. Begint uw zakenpartner in het Engels, ga hier dan in mee.

2. Leg persoonlijk contact

Zakenrelaties komen in Panama voornamelijk via-via tot stand. Bezoek daarom beurzen, lezingen en andere business-evenementen. Begroet met een handdruk. Zorg ook voor visitekaartjes in zowel Spaans als Engels. Investeer tijd in het opbouwen van een persoonlijke relatie met een Panamese partner. Panamezen doen graag zaken op basis van een vertrouwensband.

3. Ga netjes gekleed

In de Panamese zakenwereld is casual kleding niet geaccepteerd. Kleed u dus formeel. Voor een man is dit een net pak; voor vrouwen betekent dit vaak een rok en blouse.

4. Negeer de hiërarchie niet

De zakencultuur in Panama is hiërarchisch. De persoon met de meeste autoriteit neemt de beslissing in een zakelijke bijeenkomst. Vergaderingen hebben vaak een informeel karakter. Er wordt eerst over onderwerpen als cultuur en sport gepraat. Wacht tot uw zakenpartner overgaat tot zaken. Verwacht geen deal tijdens de eerste vergadering.

5. Kom niet te laat

Zorg dat u op tijd bent voor een bijeenkomst, ook al zijn Panamezen zelf niet altijd stipt op tijd. Spreek uw zakenpartner met zijn of haar (universitaire) titel aan én met ‘u’. Communicatie is indirect. Een Panamees zegt niet graag nee. Beleefde manieren om nee te zeggen zijn ‘Het behoort tot de mogelijkheden’ of ‘We zullen het gaan bekijken’.

6. Eet eerst niet teveel

Mocht u thuis bij uw zakenpartner worden uitgenodigd, eet dan aan het begin niet teveel. Als u dan een tweede bord krijgt aangeboden hoeft u dit niet af te wijzen. Het aannemen ervan wordt door uw gastheer als een groot compliment gezien. Wordt u uitgenodigd om in een restaurant te eten, dan is het gebruikelijk dat degene die u uitnodigt, betaalt. Bied wel aan om te betalen; dit is beleefd en zal gewaardeerd worden door uw zakenpartner.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.