Ondernemen in Chili

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Chili staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in Chili.

Ondernemen in Chili uitgelicht

Tips voor succesvol ondernemen in Chili

Tips voor succesvol ondernemen in Chili

Het mag duidelijk zijn dat Chili een mooie plek is om je bedrijf in Latijns-Amerika te starten of uit te breiden. Chili is een van de meest ontwikkelde landen van…

Lees verder
Holland House Chile in een notendop

Holland House Chile in een notendop

Holland House Chile ondersteunt en promoot de Nederlands-Chileense business community. Ze biedt een bilateraal netwerk waar middels een groot aantal on- en offline activiteiten zakelijke kansen worden gecreëerd.

Lees verder
Marktrapport Latijns-Amerika: kansen in de waterstofsector

Marktrapport Latijns-Amerika: kansen in de waterstofsector

In het marktrapport lees je meer over de kansen in de waterstofsector voor Nederlandse bedrijven in Latijns-Amerika. Bekijk de samenvatting of download het (gratis) rapport.

Lees verder

Ontmoet de NL Business Hub in Santiago

Onze partners in het buitenlandde NL Business Hubs, zijn te vinden in meer dan 25 landen evertellen je alles over de lokale cultuur en de marktkansen van het land waar jij zaken wil doen.

Wil je zakendoen in Chili? We brengen je graag in contact met Esmee Wesselink, Executive Director van de Business Hub in Santiago, Holland House Chili. In de video vertelt ze wat ze voor jou kan betekenen.

Lees hier meer over de NL Business Hub in Santiago

Neem vrijblijvend contact op
Esmee Wesselink Executive Director Holland House Chili

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen over zakendoen in Chili? Esmee helpt je graag verder.

Neem contact op

Contact dienstverlener

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*

Evenementen in of over zakendoen in Chili

Handelsmissie groene waterstof naar Chili

Santiago | €500,00
U bent actief in groene waterstof? En benieuwd naar kansen in Chili? Neem dan van 22 tot en met 26 oktober 2023 deel aan de handelsmissie groene waterstof naar Chili.…
Bekijk evenement

Innovatiemissie Chili: duurzaam geproduceerd zeewier

Chili | €250,00
Werkt u aan product- en/of technologieontwikkeling van duurzame alternatieve additieven, bijvoorbeeld voor diervoer, voedsel of biostimulanten? En wilt u weten wat zeewier voor mogelijkheden hierin biedt? Als u hierin ook…
Bekijk evenement

Marktinformatie over Chili

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Chili, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

E-Book: Vergroot je marktkansen met AEXI

E-Book: Vergroot je marktkansen met AEXI

Vergroot je kansen op de internationale markt met de juiste marktinformatie! Internationaal ondernemen begint met een goede voorbereiding. Het raadplegen van de juiste bronnen voor het maken van je exportplan…

Lees verder
Podcast: Met koffers vol kaas naar Latijns-Amerika

Podcast: Met koffers vol kaas naar Latijns-Amerika

Wat is een klassieker Hollands exportproduct dan kaas? Gijs Dankers reist als Export Directeur van Beemster de hele wereld over, waaronder Latijns-Amerika. Daar komt hij al vijftien jaar, en hij…

Lees verder

De Miljoenennota voor ondernemers - Daan Marks

Minister van Financiën Sigrid Kaag presenteerde gisteren op Prinsjesdag de miljoenennota. Wat betekenen de nieuwe plannen voor Nederlandse ondernemers? Wij vroegen aan Daan Marks, Manager Strategy & Business Development bij…

Lees verder
Holland House Chile zoekt nieuwe manager

Holland House Chile zoekt nieuwe manager

Holland House Chile bevordert de handel tussen Chili en Nederland en helpt bedrijven om zaken te doen tussen deze twee ondernemende landen. Dit doen we onder meer door operationele ondersteuning…

Lees verder

Tips voor succesvol zakendoen in Chili

1. Wees punctueel

Houd er rekening mee dat het niet vreemd is als een Chileense zakenpartner te laat komt. Wees zelf wel punctueel bij een formele bespreking. Neem de tijd voor het opbouwen van persoonlijke relaties. Uiterlijke schijn (apariencia), familie, vriendschappen en bedrijfsachtergronden zijn belangrijk. Daarnaast is correcte en formele kleding aan te raden.

2. Respecteer de hiërarchie

De Chilenen zijn hiërarchisch ingesteld en gereserveerd. De Chileen is correct en hecht daar grote waarde aan. Beslissingen nemen Chilenen op het hoogste niveau. Met de belangrijkste werknemers in het bedrijf zet men de strategie uit, daarna overlegt men met de uitvoerders. Er is respect voor wet- en regelgeving, hierdoor is er weinig corruptie maar meer bureaucratie. De juiste (lokale) contacten kunnen helpen bij het verminderen van bureaucratie.

3. Gebruik aanspreektitels

Chilenen hebben 2 familienamen. De 1e is die van de vader, de 2e van de moeder. Iemand aanspreken met ‘Don’, gevolgd door de voornaam, laat respect zien. Voor vrouwen gebruikt men in de regel ‘señora’ gevolgd door de achternaam. Chilenen zijn vaak sociale zakenpartners en doen hun uiterste best om het een buitenlandse zakenpartner naar de zin te maken. Met smalltalk een gesprek beginnen is niet ongebruikelijk en wordt gewaardeerd.

4. Let op bij de taal

Spaans is de officiële taal. In Duitse nederzettingen in het zuiden van Chili spreken sommige inwoners Duits. Het spreken van Engels met zakenpartners wordt niet aangeraden. De kennis van het Engels is namelijk beperkt en ligt gevoelig. Neem daarom bij een zakelijke bespreking een tolk mee als u geen Spaans spreekt.

5. Eet niet al te vroeg

In Chili wordt niet al te vroeg gegeten. Lunch tussen 13:00 – 15:00 uur en diner tussen 20:00 – 22:00 uur. Lange lunches en theepauzes zijn normaal. Wijn is de nationale drank. Het is niet ongebruikelijk om wijn te drinken bij een zakelijke lunch, maar laat het initiatief uitgaan van uw zakenpartner.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.