NLinBusiness.com / Landen / Brazilië

Ondernemen in Brazilië

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal partnernetwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Brazilië staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in deze bloeiende markt.

Ervaringen van ondernemers in Brazilië

John Dortmans - Royal Agrifirm Group

John Dortmans - Royal Agrifirm Group

“Praat met potentiële klanten, Brazilianen en anderen die de stap al eerder hebben gezet. Maak gebruik van het Nederlands netwerk. De NL Business Hub in São Paulo, Dutcham Brazil, heeft…

Lees verder
Joyce Dias - Advocaat

Joyce Dias - Advocaat

"Zorg ervoor dat je een goed lokaal team van advocaten samen met belastingadviseurs en accountants in de arm neemt, dit voorkomt een hoop gedoe en minimaliseert juridische risico's"

Lees verder
Ruud Berkers - Marel Poultry

Ruud Berkers - Marel Poultry

“Over het algemeen heeft het land een zeer professionele en technologisch gerichte industrie. De bedrijven zijn altijd op zoek naar innovaties en nieuwe ontwikkelingen om duurzame vooruitgang te garanderen.”

Lees verder

Ontmoet de NL Business Hub in São Paulo

 

Onze partners in het buitenlandde NL Business Hubs, zijn te vinden in meer dan 25 landen evertellen je alles over de lokale cultuur en de marktkansen van het land waar jij zaken wil doen.

Wil je zakendoen in Thailand? We brengen je graag in contact met Peggy de Rop, Managing Director Dutcham Brazil, de NL Business Hub in São Paulo. In deze video vertelt ze wat zij voor jou kan betekenen.

Lees meer over de NL Business Hub in São Paulo

 

Neem vrijblijvend contact op
Peggy De Rop Managing Director NL Business Hub in São Paulo, Dutcham Brazil

Neem vrijblijvend contact op

Heb je vragen over zakendoen in Brazilië? Peggy helpt je graag verder.

Neem contact op

Contact dienstverlener

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*

Netwerkevenementen in Brazilië

Handelsmissie Water naar Brazilië

São Paulo | €500,00
Bent u actief op het gebied van drinkwater, sanitaire voorzieningen, zuivering van afvalwater, of energie maken uit afvalwater? En wilt u meer weten over uw kansen in Brazilië? Ga dan…
Bekijk evenement

Innovatiemissie bio-grondstoffen voor chemie Brazilië

São Paulo | €250,00
Ontwikkelt u innovatieve manieren om uit biomassa bouwstenen voor de chemische industrie te produceren? Wilt u weten wat uw kansen zijn in Brazilië? En wilt u contacten met Braziliaanse kennispartijen,…
Bekijk evenement

Actuele informatie over de Braziliaanse markt

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Brazilië, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Dormant Companies Obligations in Brazil

Dormant Companies Obligations in Brazil

One of the most important points to record is the tax obligations to be fulfilled in Brazil even for a company without movement.As we know, Brazil has three spheres of…

Lees verder
Business in Brazil's new sanitation framework

Business in Brazil's new sanitation framework

Deze sectorstudie gaat over marktkansen op het gebied van drinkwater, sanitatie en afvalwater in Brazilië. De studie is een voorloper op de handelsmissie Water naar Brazilië, die plaatsvindt 2 tot…

Lees verder
Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Internationaal verzekerd zijn is minstens zo belangrijk als lokaal verzekerd zijn. Veel ondernemers zijn staan daar niet direct bij stil en betalen de prijs achteraf.  Doorloop onderstaande 5 stappen en…

Lees verder
Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Internationaal ondernemen is fantastisch, maar let op deze belangrijke aspecten van internationaal verzekeren! Vaak kom je er pas later achter, maar wanneer je zakendoet in het buitenland is het erg…

Lees verder

Ebook: Tips om succesvol zaken te doen in Brazilië

Hoe betreed je de Braziliaanse markt? Wat moet je vooraf regelen? En hoe groei je door in Brazilië? Op deze en andere vragen vind je een antwoord in dit e-book.

Download e-book

Tips van ondernemers in Brazilië

1. Zakencultuur

In de Braziliaanse zakencultuur zijn persoonlijke relaties en status erg belangrijk. Investeer daarom in persoonlijke relaties en zoek Brazilianen op, dit is erg belangrijk om een goede zakenrelatie op te bouwen en onderhouden.

2. Spreek de taal

In Brazilië wordt er door hooggeplaatsten vaak Engels gesproken Maar lang niet alle Brazilianen spreken de Engelse taal. Het is daarom handig om zelf een beetje Portugees te kunnen spreken of een tolk mee te nemen. 

3. Wees duidelijk

De Braziliaanse cultuur kent een diepgewortelde hiërarchie. Hierdoor zijn Brazilianen gewend om taken uit te voeren zonder al te veel discussie. Let daarom op dat je goede en duidelijke instructies geeft, zodat taken volledig worden uitgevoerd.

4. Neem de tijd

Brazilianen nemen het niet altijd even nauw met de tijd en kunnen soms laat zijn; verwar dit niet met onbeleefdheid. De nadruk ligt juist op persoonlijke relaties, wat ook een belangrijk onderdeel is van een vergadering.

5. Dress to impress 

Uiterlijk is belangrijk in Brazilië en een goede eerste indruk heeft veel invloed op het succes van de eerste kennismakingOver het algemeen geldt er een dresscode van sportief-netjes en worden pakken bewaard voor speciale gelegenheden.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.