Gepubliceerd op 28 februari 2024

Cursus: Zakelijk succes in China: wat u moet weten – deel 3 Skills

Nederlanders zijn vriendelijk maar ook afstandelijk, nieuwsgierig maar soms bevooroordeeld, direct maar soms lomp, inclusief maar soms eindeloos polderend. Omdat wij zo open zijn met onze mening, verwachten we dat ook van anderen. Die houding, en die verwachtingen, vertalen zich niet altijd goed naar andere continenten. Wat u succesvol maakt in Nederland, maakt u niet altijd succesvol in China.

In dit leerblok leert u vaardigheden die u succesvol zullen maken in China. Tevens kijken we naar uw aannames en verwachtingen door een Chinese lens.

Aan de hand van een reeks van videos die Chinees gedrag op de werkvloer laten zien, leert u op een leuke, afwisselende, interactieve en praktische manier. U past het geleerde direct toe binnen uw bedrijf en leert tevens van uw mede-cursisten.

(Deze training kent een minimaal aantal deelnemers. De trainer bevestigt de training).

DOELGROEP

Kwartiermakers die een sterk marktaandeel in China willen behalen om de toekomst van het bedrijf te waarborgen.

Bedrijven die deals uitrollen in China en willen zorgen dat alle betrokken afdelingen de Chinese klant en stakeholders begrijpen.

Bedrijven die de interne samenwerking met hun Chinese kantoor willen versterken.

LEERDOEL

Na deze training bent u in staat om:

  • Een nee te herkennen in een ‘ja’
  • Klanttevredenheid te verhogen
  • Motivatie en staff retentie te vergroten
  • Meer feedback te krijgen
  • (Negatieve) feedback te geven
  • Problemen te signaleren

OPBOUW 

Online Classroom van 90 minuten

Begrip: leren van vaardigheden

Zelfreflectie: beoordelen van uw verwachtingen vanuit een Chinees perspectief

Koppeling naar uw bedrijf: wat kunt u toepassen in uw strategie en dagelijkse communicatie zodat u uw zakelijk succes versterkt en versnelt?

ONDERWERPEN

Na het volgen van de fundamentals en advanced modules, kunt u gedrag lezen, herkennen en anticiperen. Ook legt u de basis voor een sterke samenwerking. Maar het oplossen van problemen, dat leert u nu. Het herkennen van een nee, problemen signaleren aan de start in plaats van aan het einde, feedback krijgen, op een elegante manier pushback geven, teams motiveren, kennisdracht. Noem maar op.

Aansluitend gaat u reflecteren binnen uw eigen bedrijf. Wat kunt u van deze kennis toepassen zodat u uw doelen effectiever zult bereiken.

OVER GLOBAL BUSINESS ACADEMY

Ilse Kerling, de oprichter van Global Business Academy, heeft 13 jaar in Azië gewoond en gewerkt. Ilse heeft meerdere business units opgezet, oa voor Verizon. Ze leidde regionale teams en deed zaken van China tot Australië en India tot Japan. Terug in Nederland, begon Ilse met het ondersteunen van MKB bedrijven in hun expansieplannen voor Azië. Al snel viel het haar op dat professionals precies weten wat ze willen bereiken, maar niet nadenken over hoe ze dat het snelste kunnen bereiken. Daarmee vond ze haar passie.

Wij staan voor zakelijke, praktische kennis. Al onze trainers hebben met de voeten in de klei gestaan. Ons doel is niet de training. Ons doel is het vergroten van zakelijk succes voor onze klanten. Wij werken met bedrijven als Ahold, Akzo Nobel, Arcadis, Aviko, Dow, DSM, Infosys, Kiremko, KPMG, NXP, Prime Vision, Tata, Zeelandia en vele meer. Van uitvoerende functies tot en met C-level en Raden van Bestuur.

Cultuurverschillen kunt u niet eenzijdig overbruggen. Daarom trainen wij tevens uw Chinese medewerkers over de Nederlandse zakencultuur.