Gepubliceerd op 28 februari 2024

Cursus: Sales Across Cultures in de VS

INTRODUCTIE

In de training ‘Sales across cultures in de VS’ ga je ontdekken welke culturele waarden, gedrag en communicatiestijl passen bij de Amerikaanse klant. Je raakt meer bewust van je eigen culturele voorkeuren en de impact hiervan op je verwachtingen en manier van zakendoen. Je krijgt inzicht in relevante aspecten van de Amerikaanse zakencultuur en de motivaties van Amerikaanse klanten. Je toetst of en in hoeverre jouw verkoopaanpak en presentatie goed aansluiten op de Amerikaanse markt. Je kunt je communicatie- en presentatiestijl beter richten naar de Amerikaanse zakenpartner en klant. Je krijgt praktische tips en tools aangereikt om langdurig succesvol zaken te doen. Aan het einde van de dag heb je een actieplan voor jouw eigen business case in de Verenigde Staten.

(Deze training kent een minimaal aantal deelnemers. De trainer bevestigt de training).

DOELGROEP

Export(area)managers, business development managers, salesmanagers verantwoordelijk voor het op- en uitbouwen van Amerikaanse afzetmarkt.

LEERDOEL

In de training ‘Sales across cultures in de VS’ gaan we samen aan de slag om juiste afwegingen te kunnen maken bij de sales & marketing aanpak voor succesvol zakendoen in de Verenigde Staten.

We dagen je uit aan de slag te gaan met je eigen business case. De tools, cases en ervaring van trainer en mede deelnemers in de opleiding helpen je hierbij.

Aan het einde van de training heb je kennis, tools en inzicht in Amerikaanse manier van zakendoen ten opzichte van jouw eigen cultuur.

OPBOUW

 • E-learning (online challenge en intake) (1 uur)
 • Op locatie Zoetermeer (1 dag)

ONDERWERPEN

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod:

 • Online challenge en intake (voorafgaande aan training)
 • Presentatie over:
  • Mapping your business case
  • The Amerikaanse Mindset
  • The Dutch and American compared
  • Sales & negotiations
  • Marketing strategies
  • Your US Action Plan
 • Mini-workshops met opdrachten/ cases
 • Action Plan voor eigen business case

OVER

Met ruim 80 jaar ervaring is evofenedex dé kennispartner in internationaal ondernemen en logistiek. Een unieke en dynamische ondernemersvereniging

met een netwerk van 15.000 bedrijven en met een one-stop-shop formule waar kennis, advies, belangenbehartiging en ledenvoordeel bij elkaar komen. Onze opleidingen houden ondernemers en hun medewerkers letterlijk en figuurlijk bij de les, op elk gewenst niveau en in elk carrièrestadium. Jaarlijks helpen we zo’n 15.000 mensen bij het vergroten of bijhouden van hun vakkennis en bij het verkrijgen van de juiste diploma’s of certificaten. Daarmee helpen we hun werkgever of onderneming ook direct een stap voorwaarts. Wij hanteren hiervoor vijf gouden opleidingsregels

 1. Praktijkgerichte opleiding
 2. Persoonlijke aandacht door kleine klassen
 3. Toegang tot een uniek netwerk van internationaal ondernemende bedrijven
 4. Onze docenten werken of hebben gewerkt in het vakgebied
 5. Altijd mogelijkheid voor incompany en maatwerK