Gepubliceerd op 28 februari 2024

Cursus: Sales Across Cultures China

INTRODUCTIE 

In de training ‘Sales across cultures China’ ga je ontdekken welke culturele waarden, gedrag en communicatiestijl passen bij de Chinese klant. Je raakt meer bewust van je eigen culturele voorkeuren en de impact hiervan op je verwachtingen en manier van zakendoen. Je krijgt inzicht in relevante aspecten van de Chinese zakencultuur en de motivaties van Chinese klanten. Je toetst of en in hoeverre jouw verkoopaanpak en presentatie goed aansluiten op de Chinese markt. Je kunt je communicatie- en presentatiestijl beter richten naar de Chinese partner en klant. Je krijgt praktische tips en tools aangereikt om langdurig succesvol zaken te doen. Aan het einde van de dag heb je een actieplan voor jouw eigen business case in China. 

(Deze training kent een minimaal aantal deelnemers. De trainer bevestigt de training).

DOELGROEP

Export(area)managers, business development managers, salesmanagers verantwoordelijk voor het op- en uitbouwen van Chinese afzetmarkt. 

LEERDOEL

In de training ‘Sales across cultures China’ gaan we samen aan de slag om juiste afwegingen te kunnen maken bij de sales & marketing aanpak voor succesvol zakendoen in China.  

We dagen je uit aan de slag te gaan met je eigen business case. De tools, cases en ervaring van trainer en mede deelnemers in de opleiding helpen je hierbij.  

Aan het einde van de training heb je kennis, tools en inzicht in Chinese manier van zakendoen ten opzichte van jouw eigen cultuur. 

OPBOUW

 • E-learning (online challenge en intake) (1 uur). 
 • Classroom Based (1 dag) Locatie: Zoetermeer

ONDERWERPEN

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod: 

 • Online challenge en intake (voorafgaande aan training) 
 • Presentatie over:  
  • Mapping your business case 
  • The Chinese Mindset 
  • The Dutch and Chinese compared 
  • Sales & negotiations 
  • Marketing strategies 
  • Your China Action Plan 
  • Mini-workshops met opdrachten/ cases 
  • Action Plan voor eigen business case 

OVER EVOFENEDEX

Met ruim 80 jaar ervaring is evofenedex dé kennispartner in internationaal ondernemen en logistiek. Een unieke en dynamische ondernemersvereniging 

met een netwerk van 15.000 bedrijven en met een one-stop-shop formule waar kennis, advies, belangenbehartiging en ledenvoordeel bij elkaar komen. Onze opleidingen houden ondernemers en hun medewerkers letterlijk en figuurlijk bij de les, op elk gewenst niveau en in elk carrièrestadium. Jaarlijks helpen we zo’n 15.000 mensen bij het vergroten of bijhouden van hun vakkennis en bij het verkrijgen van de juiste diploma’s of certificaten. Daarmee helpen we hun werkgever of onderneming ook direct een stap voorwaarts. Wij hanteren hiervoor vijf gouden opleidingsregels 

 1. Praktijkgerichte opleiding 
 2. Persoonlijke aandacht door kleine klassen 
 3. Toegang tot een uniek netwerk van internationaal ondernemende bedrijven 
 4. Onze docenten werken of hebben gewerkt in het vakgebied 
 5. Altijd mogelijkheid voor incompany en maatwerk