Gepubliceerd op 13 april 2022

Wereldveroveraars aan het woord

In het BNR-programma 'Wereldveroveraars" worden ondernemers die de stap naar het buitenland maken gevolgd. Hoe bereiden ze zich voor en waar lopen ze tegen aan?

NLinBusiness helpt mee aan dit programma. Hier kan je alvast enkele podcasts beluisteren waar we aan hebben meegewerkt.

Beluister de afleveringen

Ondernemen in HongKong

Madelon de Grave geeft met haar bedrijf Bamboo Scenes bezoekers van Hongkong een blijvende herinnering. Ze heeft in de miljoenenstad een gallerie waar ze kunstwerken van lokale fotografen verkoopt.

© dewereldwijven.com

Wil je meer weten over ondernemen in HongKong? Neem contact op met de NL Business Hub HongKong, een netwerk van Nederlandse ondernemers in de regio. Of bekijk het meest recente marktrapport over HongKong hier.

Ondernemen in Frankrijk

De Boer Group is een logistiek bedrijf dat actief is in China en in Polen, maar uitgerekend Frankrijk was voor hen de grootste cultuurshock. Het Franse 'laisser-faire' bezorgde CSO Bas Kwakkel hoofdbrekens.

Wil je meer weten over ondernemen in Frankrijk? Neem contact op met de NL Business Hub Parijs, een netwerk van Nederlandse ondernemers in het land. Of leer meer over Frankrijk in dit landenrapport.

Ondernemen in Mexico

Lia Bijnsdorp verenigt met haar bedrijf United Producers of Mexico de boeren  alsof het een echte Hollandse coöperatie is. Op die manier heeft ze de kwaliteit van de avocado's en de mango's weten te verbeteren, en de export naar Rotterdam -en daarmee de rest van Europa- weten te verhogen. 

Als je ook interesse hebt in export naar Mexico, neem dan contact op met de NL Business Hub Mexico. Of ontdek kansen in deze marktrapporten.

Ondernemen in Kazachstan

Hoe is het om te ondernemen in een land van strakke hiërarchie, trage bureaucratie en politieke onrust? Dirk Aleven van FoodVentures doet het gewoon in Kazachstan.

Hier vind je alle afleveringen van Wereldveroveraars.