Gepubliceerd op 14 april 2020

Wat doet de DutchCham in Hongkong?

De Dutch Chamber of Commerce in Hongkong, afgekort DutchCham, is een ledenorganisatie die Nederlandse ondernemers helpt bij zakendoen in Hongkong, China en de regio Azië. Deze NL Business Hub is onderdeel van het wereldwijde partnernetwerk van NLinBusiness en telt meer dan 200 bedrijven die zakendoen in Hongkong. 

  

Wat doet de DutchCham? 

De DutchCham, opgericht in 1991, biedt Nederlandse bedrijven operationele ondersteuning bij het betreden van de Hongkongse markt en vertegenwoordigt Nederlandse bedrijven die belang hebben bij handel in, met, of via Hongkong. De DutchCham heeft goede relaties met het Nederlandse consulaat, overheidsinstellingen in Hongkong en andere bedrijfsgroepen in de stad en regio. Hierdoor is zij in staat om de belangen van haar leden goed naar voren te brengen en te vertegenwoordigen. Hiernaast biedt de DutchCham een bilateraal netwerk van ruim 200 leden, waar zakelijke kansen gecreëerd worden en een groot aantal activiteiten georganiseerd wordt op inhoudelijk en sociaal gebied. 

  

Inhoudelijk 

Het doel van de DutchCham is om de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven - zowel bedrijven als zakelijke professionals - te behartigen en hen te helpen om hun zakelijke kansen in Hongkong uit te breiden. De DutchCham biedt verschillende lidmaatschappen aan, variërend van corporate member start-up member tot overseas member.   

De DutchCham helpt de Nederlandse ondernemer graag op weg, door het geven van tips, tricks en tools om zo het goede netwerk op te bouwen. Deze vind je ondermeer terug in de de gids – setting-up business in Hongkong.  

 Naast het ondersteunen van ondernemingen publiceert de DutchCham eenmaal per twee maanden een magazine, hiermee word je op de hoogte gehouden van interessante ontwikkelingen en ervaring van andere (Nederlandse) bedrijven in Hongkong en heb je de mogelijkheid om jouw bedrijf te hierin profileren. Tot slot kan de DutchCham dankzij haar uitgebreide netwerk, ondernemers verbinden aan de juiste partijen die kunnen helpen bij het opzetten van een bedrijf, kunnen helpen bij subsidieregelingen of bij de zoektocht naar personeel en/of stagiaires. 

  

Kennis- en netwerkorganisatie 

Jaarlijks organiseert de DutchCham meer dan 60 evenementen op zowel zakelijk- als persoonlijk gebied. Tijdens deze evenementen is er veel ruimte om kennis uit te wisselen en te netwerken met andere ondernemers uit zowel binnen- en buitenland. Hierdoor vind je al snel een actieve groep Nederlanders en biedt het een goede opstap om met hen samen te werken. Hiernaast organiseert de DutchCham ook evenementen in samenwerking met andere Chamber of Commerces onder de naam, InterCham. Dit stelt je in staat om ook in contact te komen met buitenlandse bedrijven in Hongkong, wat je netwerk nog verder doet uitbreiden. 

Samenwerking met NLinBusiness

NLinBusiness heeft wereldwijd 40 Cities of Opportunity geselecteerd, bekijk ons verhaal hier. In deze steden bouwen we actief aan NL Business Hubs, sterke netwerken van Nederlandse ondernemers en lokale dienstverleners. Ook in Hongkong is een NL Business Hub aanwezig; de DutchCham. In samenwerking met de DutchCham bieden wij Nederlandse ondernemers die de Hongkongse markt willen betreden de juiste ondersteuning, zowel online als offline, in Nederland én lokaal, om zo het ondernemen in Hongkong gemakkelijker te maken. 

Wil jij zakendoen in de regio Azië via Hongkong of wil je je vestigen in Hongkong? Dan ben je bij de DutchCham aan het goede adres!