Internationale sector plannen post Corona

De wereld verkeert in een crisistijd. Sinds het uitbreken van COVID-19 (het coronavirus) hebben veel activiteiten stil gelegen en blijven mensen steeds meer thuis, terwijl de zorg op volle toeren draait. Met het stilvallen van activiteiten, komt ook de economie in het gedrang. Veel bedrijven in Nederland en wereldwijd ondervinden al snel de financiële impact van de crisis zowel nationaal als internationaal.

In samenwerking met verschillende brancheverenigingen en topsectoren heeft NLinBusiness onderzoeken laten uitvoeren per sector om het Nederlandse bedrijfsleven internationaal weer op gang te brengen. Op deze pagina brengen we deze rapporten samen per sector. Bij elk rapport staat met een landcode gespecificeerd voor welke markt het rapport geschreven is. Zie hieronder een overzicht van de landcodes die gebruikt worden:

BE = België | CN= China | DE = Duitsland | FR = Frankrijk | IND= Indonesië
VK= Verenigd Koninkrijk | VN= Vietnam | VS = Verenigde Staten

Rapporten per sector

Water - Wereldwijd
Maritiem - Wereldwijd
Wind - Wereldwijd
Gezondheid en Zorg - BE, DE, FR en VK
Creatieve Industrie - VS
Automotive - FR
Sierteelt - BE
FoodTech - VS
Duurzame voedselsystemen - CN, IND en VN
Luchtvaart en Luchthavens - FR

Overige sectoren

Voor onderstaande sectoren zijn geen rapporten beschikbaar. Echter zijn er wel samenvattingen geschreven om deze sectoren te belichten. Je vindt ze hieronder.

Innovatie & Technologie Pact - Duitsland

Versterking van onze economische basis is meer dan ooit van fundamenteel belang. De Duitse en Nederlandse economieën, die onderling zeer nauw verweven zijn, staan door de Covid19-crisis onder enorme druk.

Lees verder

Circulaire Economie - Frankrijk

In 2015 European Commission adopted the Circular Economy Action Plan, which included comprehensive measures addressing waste management. The EU laws set minimum recycling, landfilling, material recovering and renewable energy consumption targets.

Lees verder

High Tech Smart Materials plan - Frankrijk

De topsector High Tech Systems & Materials (HTSM) wil dat Nederland blijft behoren tot de meest concurrerende en innovatieve landen ter wereld, door zich te richten op een missie gedreven innovatieagenda.

Lees verder

Staat jouw sector er niet tussen maar heb je wel vragen? Of heb je nog vragen met betrekking tot de geschreven rapporten per land? Bij NLinBusiness staan we altijd voor je klaar. Neem contact op met onze collega Lise Hordijk.

Lise Hordijk
Lise Hordijk Lead International Business Development