22

oktober

2024

Uitnodiging tot deelname aan de Nederland Lounge op de Expo Agrofuturo 2024

Inschrijven voor evenement

Bent u actief in de agrosector en benieuwd naar de kansen en mogelijkheden die de landbouwsector in Colombia te bieden heeft? Treedt dan in de voetsporen van de ruim 100 Nederlandse bedrijven die u in de afgelopen jaren zijn voorgegaan en meldt u aan voor deelname aan Colombia’s belangrijkste agrobeurs: de Expo Agrofuturo 2024. In de Nederlandse deelname staat de verduurzaming van de belangrijke waardeketens in de relatie tot Nederland zoals tropisch fruit, koffie en palmolie centraal. Denk hierbij aan innovatieve oplossingen voor de volgende sectoren.

  • Inputs (zoals zaden en meststoffen).
  • Voedselverwerking (bijvoorbeeld apparaten om voedsel te verwerken, te verpakken of te etiketteren).
  • Agrologistiek (zoals voor vervoer, behandeling, opslag en klimaatbeheersing).
  • Klimaatslimme agricultuur (zoals met zonne-energie).
  • Kassenbouwtechnologie.

Organisaties, bedrijven en kennisinstellingen die de klimaatweerbaarheid groter kunnen maken in de Colombiaanse agrofood en tuinbouw en de productie daar kunnen verduurzamen (economisch en ecologisch) worden aangemoedigd om deel te nemen.

23 – 25 oktober 2024

De Nederland Lounge op de Expo Agrofuturo wordt georganiseerd door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de Landbouwraad bij de Nederlandse Ambassade te Bogotá in samenwerking met het Holland House Colombia.

Van 23 t/m 25 oktober 2024 vindt de beurs plaats in Bogotá, met naar verwachting 20.000 professionele bezoekers en 400 standhouders uit 30 landen.

Agro in Colombia

De gunstige ligging in Latijns-Amerika, grenzend aan twee oceanen, verschillende agro-ecologische zones, het open handelsklimaat en de rijke cultuur maken Colombia tot een goede partner voor Nederlandse agrobedrijven.

Colombia kent een grote diversiteit in geografie, natuurlijke hulpbronnen, klimaat en productieomstandigheden en is daarom in staat om een breed scala van landbouwproducten te produceren. Niet alleen om haar eigen megasteden zoals Bogotá, Medellín en Cali te voeden, maar ook voor export naar de wereldmarkt. Er is nog veel ruimte voor expansie van het landbouwareaal.

De FAO omschrijft Colombia als één van de zeven landen waar de landbouwproductie nog toe kan nemen om de wereldbevolking ook in de toekomst te kunnen blijven voeden. Van de beschikbare landbouwgrond in Colombia wordt momenteel minder dan een kwart gebruikt. Colombia raakt meer en meer doordrongen van de noodzaak tot transformatie en modernisering van de landbouwsector. Zeker met het oog op de ambities op export naar de wereldmarkt. Sleutelwoorden daarbij zijn duurzaamheid, betere genetica, nieuwe technologieën & innovaties, automatisering, verbeteren van kwaliteit, verbeteren van efficiëntie en verminderen van verliezen, verbeteren van organisatie en schaalvergroting, en het creëren van meer toegevoegde waarde in de gehele agroketen (van productie tot verwerking en distributie).

Het Nederlandse Ministerie van LNV, Holland House Colombia en verschillende Nederlandse bedrijven werken nauw samen met lokale partners om dit te bewerkstellingen.

Deelname en kosten

De Nederlandse Ambassade zal i.s.m. het Holland House Colombia een Nederland Lounge van 40 m2 inrichten. Als deelnemer maakt u gebruik van de collectieve Nederland Lounge. Hier zal uw logo zichtbaar zijn, uw bedrijfsvideo’s getoond worden en kunt u gebruik maken van de vergaderfaciliteiten.

Kosten hiervoor bedragen € 950,- excl. btw per deelnemend bedrijf. Ook zal er op één van de beursdagen een netwerkreceptie in de Lounge worden georganiseerd. Bij voldoende interesse zullen er ook bedrijfsbezoeken worden georganiseerd op de dag voorafgaand aan de beurs. Deelname van Nederlandse startups in de Lounge wordt aangemoedigd en gezorgd wordt voor aansluiting op het regionale AgStar investeringsplatform.

Kosten voor reis en verblijf zijn voor eigen rekening. Voor suggesties voor uw reis en verblijf kunt u terecht bij Holland House Colombia. U kunt zich hier aanmelden tot uiterlijk 26 april 2024.

Voor aanmeldingen en/of vragen kunt u contact opnemen met:

Landbouwraad Bogotá

Nederlandse Ambassade Colombia

Leontine Crisson

+57 601 6384222

BOG-LNV@minbuza.nl 

Holland House Colombia

Wessel Mol

+57 601 7449566

proyectos2@hollandhouse-colombia.com