Africa Business Week

  • Datum 25 mei 2021 - 28 mei 2021
  • Tijd 10:00 - 14:00
Inschrijven voor evenement U verlaat deze website
Africa Business Week

Meer over dit event

Van Marokko tot Zuid-Afrika en van Senegal tot Kenia. Tijdens de digitale Africa Business Week van 25 t/m 28 mei, nemen we u als ondernemer mee langs de kansen in verschillende Afrikaanse landen. De focus ligt op de thema's: agro, circulaire economie, gezondheidszorg, water, ICT en duurzame energie. Meldt u zich nu aan.

De Africa Business Week richt zich op startende en ervaren Nederlandse ondernemers die de Afrikaanse markt willen ontdekken én ondernemers die hun afzetmarkt in Afrika willen uitbreiden.

Een digitale mix van sectorspecifieke en algemene sessies over financiering en 'Doing business in', zorgen ervoor dat u met de juiste kennis de volgende stap op het Afrikaanse continent kunt zetten.

U volgt verschillende (interactieve) sessies over de kansen in de sectoren. Ook spreekt u met adviseurs van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), andere ondernemers, en het economische netwerk van Nederlandse ambassades en consulaten in Afrika.

Waarom deze Business Week?

Met een grote afzetmarkt biedt Afrika veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Er is veel vraag naar producten, machines, diensten en kennis. De exportwaarde van Nederlandse goederen en diensten was € 5,8 miljard in 2019 (CBS Internationaliseringsmonitor Afrika).

Daarnaast zijn er multilaterale banken (o.a. Wereldbank) en organisaties (o.a. VN) die veel investeren in Afrikaanse landen. Hier liggen mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers.

De Business Week gaat in op de kansen in de gezondheidszorg, ICT, agro, water, duurzame energie en circulaire economie. De focus ligt op Nigeria, Kenia, Zuid-Afrika, Senegal, Marokko, Ghana, Ethiopië, Ivoorkust en Egypte.