Online Duitsland Borrel - 'De Duitse webshop van A t/m Z'

Meer over dit event

Als u met een webshop de Duitse markt opgaat, moet u zich aan de Duitse spelregels houden

De Duitse e-commerce-markt is groot en blijft maar groeien. Nederlandse ondernemers, die een Duitse webshop hebben, moeten er echter rekening mee houden, dat de Duitse regels op belangrijke punten van de Nederlandse verschillen. Dit begint met de registratie van een domein en de merkrechtelijke bescherming van de eigen naam en/of het logo. Verder moet de content aan de Duitse regels voldoen. Daarbij valt te denken aan het auteursrechtalsook aan duidelijke productomschrijvingen en prijsopgaves of verplichte informatie voor consumenten zoals het herroepingsrecht.

 

Ook heldere Duitstalige algemene voorwaarden, een toereikende privacyverklaring en de gangbare betalingsmogelijkheden zijn must-have’s van een Duits webshop.

 

Tijdens onze online Duitsland-Borrel op 20 oktober 2021 zal Stephan van Dülmen, Rechtsanwalt en Fachanwalt für Gewerblichen Rechtsschutz de Duitse webshop van A t/m Z met u doornemen en u laten zien waarom het zo belangrijk is de Duitse wet- en regelgeving na te leven. De heer Van Dülmen staat voor de beantwoording van uw specifieke vragen tijdens dit online-event graag tot uw beschikking.

Graag nodigen wij u uit voor onze `Online Duitsland-Borrel´. 

Wanneer:        woensdag 20 oktober 2021, 16.00 – 17.00 uur

Waar:              online - via MS Teams

Deelname:      om deel te kunnen nemen, heeft u een notebook, tablet of smartphone met camera, luidspreker en microfoon nodig.

Registratie:     klik hier voor registratie. U ontvangt de toegangscode enkele dagen voor de bijeenkomst.

 

Uw aanmelding ontvangen wij graag uiterlijk 18 oktober.

Online Duitsland Borrel - 'De Duitse webshop van A t/m Z'

  • Datum 20 oktober 2021
  • Tijd 16:00 - 17:00
Inschrijving gesloten
Organisatie
  • STRICK - Rechtsanwälte & Steuerberater