Handelsmissie Resilient Cities Zuid-Afrika

Meer over dit event

Biedt uw bedrijf oplossingen op het gebied van water- en/of voedselzekerheid, transport en/of logistiek, of hernieuwbare energie? Draag dan bij aan de transformatie van Zuid-Afrikaanse steden tot 'Resilient Cities', die beter bestand zijn tegen de uitdagingen van de 21e eeuw. Denk meer aan het gebruik van duurzame energie, betere logistiek of oplossingen tegen droogte. Ga van 18 tot en met 21 november met de handelsmissie naar de 2 belangrijkste metropolen in Zuid-Afrika: Johannesburg en Kaapstad.

Hanneke Schuiling, directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, leidt deze missie.

Economische situatie van Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt strategisch op de zuidpunt van het Afrikaanse continent. Er wordt veel geïnvesteerd vanwege de kansen op de interne markt. Daarnaast is het land een toegangspoort tot de rest van het continent met een markt van ongeveer 1 miljard mensen. De financiële en juridische sectoren zijn goed ontwikkeld en de politieke en macro-economische vooruitzichten zijn stabiel.

Het land heeft een grote voorraad aan natuurlijke hulpbronnen, een uitstekende infrastructuur, een gevestigde industriële sector en een grote ICT- en dienstensector. Zuid-Afrika is een technologisch geavanceerd land. Het land heeft verder een gunstig demografisch profiel. De snel groeiende middenklasse heeft een steeds grotere koopkracht.

Handelsmissie Resilient Cities Zuid-Afrika

  • Datum 18 november 2019 - 21 november 2019
  • Tijd 09:00 - 18:00
  • Entree 950,00 EUR
Inschrijving gesloten
Organisatie
  • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
  • Nederlandse ambassade in Pretoria
  • Nederlands consulaat-generaal in Kaapstad