Evenement in Boston

UITGESTELD: Innovatiemissie Emerging Technologies in Health - Boston

  • Datum 10 mei 2020 - 15 mei 2020
  • Tijd 09:00 - 18:00
  • Locatie Boston
  • Organisatie
    • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
    • Innovatie AttachĂ©netwerk VS
  • Entree 250,00 EUR
Inschrijving gesloten
UITGESTELD: Innovatiemissie Emerging Technologies in Health - Boston

Meer over dit event

De Innovatiemissie Emerging Technologies in Health is uitgesteld tot nader bericht.

In verband met de ontwikkelingen rond het coronavirus is er besloten dit evenement uit te stellen. Dit besluit sluit aan bij de richtlijn om sociale contacten te beperken. Houd de website in de gaten voor de meest actuele informatie.

Bent u actief op het gebied van technologieontwikkeling in de life sciences & health sector? Heeft u interesse om de kansen en ontwikkelingen op het gebied van de medische technologie in Boston te verkennen? Wilt u in multidisciplinaire teams design challenges aangaan? Ga dan in mei 2020 mee met onze innovatiemissie naar Boston.

Voor wie?

Deze missie is interessant voor Nederlandse bedrijven en onderzoeksorganisaties met verschillende technische achtergronden die in multidisciplinaire teams samenwerkingsprojecten met organisaties in Boston willen ontwikkelen. De missie biedt kansen om onze Nederlandse expertise en/of technologieën in te zetten voor uitdagingen in de life sciences & health sector in Boston.

Om mee te gaan moet u voldoen aan de OESO-richtlijnen voor Multinationale Ondernemingen. Om te kunnen beoordelen of uw bedrijf of organisatie voldoet aan deze voorwaarden, vragen wij u een MVO-zelfscan in te vullen. Deze ontvangt u na aanmelding voor de missie.

Life sciences en medische technologie in Boston

Boston wordt beschouwd als de mondiale hoofdstad voor onderzoek en innovatie op het gebied van life sciences en medische technologie. 18 van de 20 grootste biotechbedrijven ter wereld zijn in en rond de stad gevestigd, net als alle 10 grootste bedrijven in medische hulpmiddelen en producten. De medische sector in Boston is zowel omvangrijk als zeer geavanceerd. 5 van de 6 top-onderzoeksziekenhuizen in de Verenigde Staten bevinden zich in deze stad.