Evenement in Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Mkb-handelsmissie duurzame mobiliteit en digitalisering België

 • Datum 13 januari 2020 - 15 januari 2020
 • Tijd 08:00 - 18:00
 • Locatie Brussels Hoofdstedelijk Gewest
Inschrijving gesloten
Mkb-handelsmissie duurzame mobiliteit en digitalisering België

Meer over dit event

Ben jij een innovatieve mkb’er of start-up met interesse in de Belgische markt? En werk jij aan technieken of initiatieven die bijdragen aan slimme en schone mobiliteit van personen en goederen? Ga dan van 13 tot en met 15 januari 2020 mee met de mkb-handelsmissie naar België.

Deze missie staat onder leiding van Sigrid Kaag, minister voor Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De zakelijk missieleider is Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland.

Tijdens deze handelsmissie helpen wij jou om jouw kansen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaanderen en Wallonië in kaart te krijgen.

Duurzame mobiliteit en verkeersstromen

Vooral op het gebied van duurzame mobiliteit en verkeersstromen staat België voor grote uitdagingen. Belgische overheden gaan de komende jaren dan ook veel investeren op deze gebieden. Dit gebeurt zowel op federaal als op gewestelijk en lokaal niveau. Zo wil België het vervoer milieuvriendelijker en mobieler maken. Daarnaast wordt het budget voor nieuwe fietspaden verdubbeld naar €300 miljoen, en investeert België flink in de wegen rondom Oosterweel (ringweg rondom Antwerpen) en Brussel.

Kansen voor Nederlandse ondernemers

Nederlandse bedrijven kunnen hierbij een belangrijke rol gaan spelen. Denk bijvoorbeeld aan laadstations voor elektrische voertuigen op privéterreinen, maar ook aan meer initiatieven op het gebied van deelmobiliteit, zoals huurfietsen en huurauto’s ('shared mobility') en de apps die hiervoor gebruikt worden.

Hier liggen kansen voor Nederlands - Belgische samenwerkingen. Dat past bij het doel van deze handelsmissie: het bevorderen van de onderlinge samenwerking op het gebied van duurzame mobiliteit. Met deze missie informeren wij jou over jouw kansen in België en brengen wij jou in contact met relevante Belgische zakenpartners.

Voor wie?

Deze handelsmissie is interessant voor innovatieve mkb-bedrijven, start-ups en kennisinstellingen die actief zijn in de duurzame mobiliteit en digitalisering. Neem vooral deel als je interesse hebt om zaken te gaan doen in België en werkzaam bent op een van de volgende terreinen:

 • mobiliteitsmanagement en duurzame en betaalbare mobiliteitssystemen;
 • bereikbaarheid en ontsluiting;
 • intelligente transportsystemen ('Intelligent Transport Systems');
 • innovatieve fietsinfrastructuren en 'Mobility as a service' (bijvoorbeeld 'shared mobility');
 • laadpalen voor elektrische voortuigen;
 • cleantech-oplossingen en CO2-reductie;
 • digitalisering en procesinnovaties;
 • Internet of Things (IoT) en Artificiële Intelligentie (AI).

De voertalen tijdens deze handelsmissie zijn Nederlands en Engels.

Programma

Het programma richt zich op het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, Vlaanderen en Wallonië. Tijdens de missie doe je kennis op over de laatste trends en ontwikkelingen in bovenstaande sectoren en ontmoet je relevante Belgische zakenpartners.

Het programma bestaat onder andere uit korte informatieve sessies, bedrijfsbezoeken en netwerkmogelijkheden. Ook matchmaking (in de vorm van speeddates) maakt deel uit van het programma. Hierin krijg je de mogelijkheid om op basis van jouw persoonlijke wensen Belgische partijen te ontmoeten.

Voor meer informatie en het voorlopige programma kan je terecht op de website van de RVO