NLinBusiness / Dienstverleners / Nederlandse Ambassade in Brussel

Nederlandse Ambassade in Brussel

Kent u de weg in België, maar loopt u ergens tegenaan? Of heeft u een zetje in de juiste richting nodig? Het buitenlandnetwerk in België helpt u met lokale kennis en steun.  Hieronder leest u wat de afdelingen van het buitenlandnetwerk in België voor u kunnen betekenen.  Economische afdeling  Bij de economische afdeling van de ambassade in Brussel kunt u terecht voor praktische informatie, een specifiek contact of advies over de kansen in uw sector. Ook kan de afdeling vragen beantwoorden over wet- en regelgeving of het ondernemersklimaat. De medewerkers van de ambassade kunnen u ook introduceren bij hun uitgebreide netwerk. Zij kennen de cultuur en weten de weg bij lokale instanties.  Bij het consulaat-generaal in Antwerpen kunt u terecht voor informatie over zakendoen in de provincies Antwerpen en Belgisch Limburg. Daarnaast signaleert het consulaat-generaal zakelijke kansen, voornamelijk in de sectoren: 
  • energie: energietransitie, wind op zee, waterstof en CC(U)S; 
  • transport & logistiek: onderhoud en ontwikkeling van infrastructuur, slimme mobiliteit, havensamenwerking en verduurzaming binnenvaart. 
U kunt contact opnemen met de economische afdeling via: 
T: +32(0)26791726 
E:bru-ea@minbuza.nl  Landbouwteam  In de landbouwsector in België liggen veel kansen voor Nederlandse ondernemers. Het landbouwteam op de ambassade in Brussel zet zich in voor de Nederlandse agrarische belangen in België en helpt u op weg.  Bent u ondernemer in die sector en heeft u interesse in zakendoen met België? Kijk dan op de website van de Landbouwraad in België. Hier vindt u nieuws, achtergrondinformatie en contactgegevens.  U kunt contact opnemen met het landbouwteam via: 
T: +32(0)26791550 
E:bru-lnv@minbuza.nl 

Aangeboden diensten door Nederlandse Ambassade in Brussel

Ambassadenetwerk

De ambassade in Berlijn helpt ondernemers verder door informatie te geven over de Duitse markt en kansrijke sectoren, cultuurverschillen, het ondernemersklimaat, wet- en regelgeving. De ambassade maakt bovendien politieke en economische analyses.