Nieuws26 september 2023

Her-accreditatie Holland House Colombia

**PERSBERICHT**

Op 25 september 2023 is Holland House Colombia opnieuw geaccrediteerd door NLinBusiness.com. De her-accreditatie heeft plaatsgevonden tijdens de handelsmissie naar Colombia, in aanwezigheid van leden van het Holland House Colombia, vertegenwoordigers van de Nederlandse Ambassade in Bogotá en deelnemers aan de handelsmissie. Holland House Colombia was in 2018 de eerste NL Business Hub die werd geaccrediteerd. Elke vier jaar vindt er een nieuwe accreditatie plaats om de kwaliteit te waarborgen. Het is een bevestiging van de voortdurende inzet om de belangen van Nederlandse ondernemers in Colombia te behartigen.

Een vliegende start in Colombia

Angela Sanchez, Partner PwC Colombia en Voorzitter van de Raad van Bestuur van Holland House Colombia:

“Als één van de pioniers binnen het netwerk, werd het Holland House Colombia in 2018 de eerste geaccrediteerde Hub. Inmiddels maken we deel uit van een groeiend wereldwijd netwerk van NL Business Hubs. Deze her-accreditatie is een bevestiging dat de Nederlandse ondernemer in Colombia kan blijven rekenen op een hecht team van Holland House, Ambassade en collega-ondernemers die klaar staan om mee te denken en connecties te leggen. Ook de samenwerking met de bilaterale handelskamers in de regio en wereldwijd zorgt voor inspiratie, synergie en een krachtig vangnet voor de Nederlandse ondernemer die op zoek is naar nieuwe afzetmarkten.”

Essentiële schakel bij zakendoen in Colombia

Sinds 2013 is het Holland House Colombia onder leiding van Jan Willem van Bokhoven, uitgegroeid tot de tweede grootste bilaterale handelskamer in Colombia en één van de grootste Nederlandse bilaterale handelskamers wereldwijd. In nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade in Colombia helpt het Holland House Colombia Nederlandse ondernemers op weg in het land. Dit doen ze onder andere door te bouwen aan een groot Nederlands business netwerk in Colombia en ondernemers met elkaar in contact te brengen.

Lise Hordijk, Teamlead International Business bij NLinBusiness.com: “Onze ambitie is om Nederlandse bedrijven overal ter wereld te helpen met zakendoen o.a. door ze toegang te bieden aan een betrouwbaar lokaal Nederlands business netwerk. Holland House Colombia is één van de corner stones in het wereldwijde NL Business Hubs netwerk. Het biedt dé ingang naar ondernemen in de Colombiaanse markt. Jan Willem van Bokhoven, directeur Holland House Colombia, weet als geen ander waar mogelijkheden en kansen liggen voor Nederlandse ondernemers. Net als elke andere NL Business Hub, brengt hij samen met een sterk team ondernemers met elkaar in contact om ervaringen uit te wisselen, evenals met betrouwbare lokale dienstverleners. Dit maakt het ondernemen in Colombia een stuk toegankelijker.”

Jan Willem van Bokhoven, Directeur Holland House Colombia: “In juni vierden we ons 10-jarig bestaan. We hadden bij de start niet kunnen voorspellen dat we nu hier zouden staan. Met 400 leden en ruim 1.200 ondersteunde Nederlandse MKB-bedrijven, zijn we hét steunpunt voor ondernemers die willen starten en groeien op de kansrijke Colombiaanse markt. We proberen zo goed mogelijk te luisteren naar de Nederlandse exporteur en daarop in te spelen met laagdrempelige en effectieve dienstverlening. Daar ligt denk ik onze kracht. Nederland is een belangrijke handelspartner voor Colombia. Toch is er nog veel te winnen. De groep Nederlandse bedrijven die de stap nog moet zetten is groot en wij kijken er naar uit de komende jaren nog veel meer ondernemers te helpen aan omzet en impact in Colombia!”

Voor jou als ondernemer betekent deze her-accreditatie dat je kunt blijven rekenen op de kwaliteit en toewijding die je van het Holland House Colombia gewend bent. We kijken ernaar uit om je in de toekomst te blijven ondersteunen bij je bedrijfsactiviteiten in Colombia.

Marco Winter, Executive Director van Malaysian Dutch Business Council (NL Business Hub in Maleisië), mede-reviewer van de her-accreditatie benadrukt het belang van deze accreditatie: "Holland House Colombia heeft de afgelopen jaren aangetoond een absolute voorbeeldfunctie te bekleden binnen het wereldwijde NL Business Hub netwerk. Wat hier is bereikt in 10 jaarkan worden gezien als de meest succesvolle NL Business Hub wereldwijd."

Meer Nederlandse ondernemers helpen aan omzet en impact in Colombia

Het Holland House Colombia heeft zich ontwikkeld tot de strategische partner voor ondernemers met exportambities, vestigingsplannen en groeidoelstellingen in Colombia. Naast de organisatie van een grote variëteit aan handel bevorderende activiteiten zoals handelsmissies en netwerkevenementen, biedt het Holland House Colombia een breed scala aan diensten. Of je nu start met een oriëntatie op de Colombiaanse markt, of reeds jaren actief bent, in elke behoefte kan het Holland House Colombia voorzien.
Meer weten over de Holland House Colombia? Ga naar: https://NLinBusiness.com.com/service-provider/holland-house-colombia-ODc5Ng

Over NLinBusiness.com

NLinBusiness.com is jouw gids in het internationale zakenlandschap. Wij zijn een non-profitorganisatie opgericht door het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid om Nederlandse bedrijven te ondersteunen bij hun internationale handelsactiviteiten.

Over HOLLAND HOUSE COLOMBIA

Holland House Colombia verbindt bedrijven met Colombia en vice versa. Als je bedrijf wil groeien op de Colombiaanse markt, is Holland House Colombia je partner en gids.

Einde persbericht

Meer over deze organisaties

NLinBusiness.com

Netwerkorganisatie
Lise Hordijk

Lise Hordijk, International Business Manager

Meer info

Holland House Colombia

NL Business Hub
Jan Willem van Bokhoven

Jan Willem van Bokhoven, Directeur

Meer info