Gepubliceerd op 23 september 2019

Warschau derde formele hub in groeiend NL Business Hub-netwerk

Tijdens het jaarlijkse Oranjebal in Warschau is de Netherlands Polish Chamber of Commerce (NPCC) formeel toegetreden tot het wereldwijde netwerk van NL Business Hubs. Door dit partnerschap weten Nederlandse ondernemers zich nu verzekerd van een hoogwaardig ondernemersnetwerk in Warschau, één van de snelst groeiende zakenmarkten in Europa voor het Nederlands MKB.

NL Business Hub-netwerk

Warschau is de derde City of Opportunity, naast Bogotá en Kuala Lumpur, die nu onderdeel is van het NL Business Hubs netwerk dat NLinBusiness coördineert. “Door deze aansluiting van de NPCC aan ons netwerk, wordt zakendoen in Polen weer een stuk makkelijker gemaakt voor MKB-ondernemers”, zegt Edo Offerhaus, managing director van NLinBusiness. Offerhaus: “Je hebt niet alleen een goede business club in Polen die je verder kan helpen met belangrijke netwerken, matchmaking en kennis over de Poolse zakenmarkt, maar door de nauwe samenwerking tussen NPCC en de Nederlandse ambassade in Warschau ontstaat een krachtig pakket van soft landing services in Polen.” Coen Meijer, voorzitter van het bestuur van de NPCC vult aan: “Dankzij het partnerschap met NLinBusiness krijgen VNO-NCW, MKB-Nederland en 240 brancheorganisaties in Nederland verbinding met ons netwerk én andersom. Hier profiteren alle partijen van”.

Krachten bundelen

Ook Sanne Kaasjager, hoofd van de economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Warschau is erg blij met de samenwerking: “Er is veel potentie in Polen het blijft een uitdagende markt voor Nederlandse bedrijven. Op deze manier bundelen we de krachten van publieke en private partijen zowel in Polen als in Nederland en kunnen we samen nog meer Nederlandse ondernemers bereiken en bedienen.”

Met een symbolische ondertekening en overhandiging van een plaquette bezegelden NLinBusiness en NPCC hun samenwerking. Elro van den Burg, managing director van de NPCC is daar erg blij mee: “Dat wij als derde business council en eerste in Europa officieel partner worden van het NL Business Hub-netwerk, zien wij ook als een duidelijke erkenning van onze kracht en kwaliteit als NPCC. Het is belangrijk voor onze bestaande leden, maar ook voor nieuwkomers die van onze services gebruik willen maken. Wij beschikken naast Warschau ook over NPCC-chapters in Gdansk, Lodz, Poznan, Wroclaw, Krakau en Szczecin en Nederland en ondernemers kunnen dus profiteren van een netwerk dat feitelijk heel Polen bestrijkt.”

Oranjebal 

Meer dan 300 aanwezigen waren getuige van de ceremonie, die plaatsvond tijdens het Oranjebal van de NPCC, het jaarlijkse flagship event van de kamer waar een groot deel van de leden met hun partners op afkomen. Diverse bedrijven nodigen zakenrelaties uit om het feest bij te wonen en van de traditionele Indonesische rijsttafel te genieten. Op uitnodiging van NLinBusiness en de Nederlandse ambassade was ook een aantal bedrijven uit de Nederlandse e-mobility branche aanwezig, een sector waar in Polen veel aandacht voor is, maar nog niet zo makkelijk toegankelijk.

Erik Koppe, project manager bij Allego: “Wij zijn enkele maanden geleden door de Nederlandse Ambassade geïntroduceerd aan Poolse marktpartijen die samen met ons een bijdrage willen leveren aan de transitie naar elektrisch rijden. Dit event bood ons een unieke kans om samen met onze partners Alfen en Leaseplan in verbinding te komen met belangrijke overheidsspelers en partijen uit het bedrijfsleven, zoals ING en FPPE. Daardoor hebben wij onze propositie kunnen aanvullen met de zakelijke leasemarkt en ons netwerk verder kunnen uitbreiden. We zijn heel blij dat de ambassade en NLinBusiness onze deze kans boden.” Jeroen Haver, international business Manager bij NLinBusiness: “Ik denk dat dit een prachtig voorbeeld is van hoe de publiek-private samenwerking heel concreet een bepaald bedrijfscluster kan helpen. Het netwerk van de ambassade, NLinBusiness en het event van de NPCC: alles kwam hier heel mooi samen.“

Zakendoen in Polen?

Wil je ook weten of Polen wat voor jou als ondernemer biedt, NLinBusiness en het NL Business Hub-netwerk staan altijd voor je klaar. Neem contact met ons op.