nieuws Gepubliceerd op 5 september 2019

Officiële opening: Holland House Panama!

Het volgende Holland House in Latijns Amerika opende dinsdag 3 september haar deuren. En wel in Panama! Holland House Panama werd officieel geopend door de Nederlandse ambassadeur voor Panama, Ilse Smit in het bijzijn van onder andere de minister van Trade and Industry Ramon Martinez, vice-minister van internationale handel Juan Carlos Sosa en ruim 150 NLse en Panamese ondernemers. 

Het evenement vond plaats bij de Cámara de Comercio Industrias y Agricultura dat binnen Panamá een belangrijke partner is voor het Holland House Panama. Onze collega Sander doet verslag vanaf locatie! 

Een van de Cities of Opportunity 

NLinBusiness was ook aanwezig om de link met de NL Business Hubs toe te lichten. Gezien de strategische en regionale rol die Panama heeft verworven in Latijns Amerika, zijn er veel Nederlandse bedrijven actief die vanuit Panama de regio bedienen en daarmee bijvoorbeeld ook in Mexico, Colombia en Brazilië actief zijn. Allemaal landen waar NLinBusiness een hub heeft of gaat ontsluiten. Geen wonder dus dat de lancering van het Holland House Panama direct werd aangegrepen om zich ook aan te sluiten bij het netwerk van NLinBusiness.

Grote kansen voor ondernemers

Panama biedt grote kansen en mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers. De Wereldbank zegt het volgende over het land: “Over the past decade, Panama has been one of the fastest growing economies worldwide. Average annual growth was 7.2 percent between 2001 and 2013, more than double the regional average and an average annual growth rate of 5.6 percent over the last five years." Mooie woorden!

Ilse Smit, Nederlandse ambassadeur in Panama

Ilse Smit, Nederlandse ambassadeur in Panama, “Nederland en Panama hebben over de afgelopen decennia een erg sterke band opgebouwd en hebben bovendien veel overeenkomsten. Zo zijn beide landen regionale logistiek hubs en is zowel het panama kanaal als de haven van Rotterdam de belangrijkste doorvoer haven voor de regio. Door de open economie van Panama zijn Nederlandse bedrijven erg geïnteresseerd in zaken doen in en met Panama. Er zijn volop kansen in voor Nederland belangrijke sectoren zoals de maritieme- en logistieke sector. Maar ook in agrifood, infrastructuur en afvalverwerking zijn veel kansen."

Vliegende start maken

Het Holland House Panama is primair opgezet als soft landing hub en business-accelerator voor nieuwe Nederlandse bedrijven die op de Panamese markt aan de slag willen en een goed netwerk om zich heen zoeken om een vliegende start te maken op de Panamese of Latijns Amerikaanse markt.

Remco de Bruijn, Executive Director van het Holland House

Remco de Bruijn, Executive Director van het Holland House: ”Panama is de ideale regionale vestigingshub voor Nederlandse bedrijven, klein en groot. De centrale ligging, uitstekende luchtvaartverbindingen, het goede vestigingsklimaat en hoge quality of life zijn hier debet aan. Panama is the place to be in Latijns Amerika en dat zie je aan het grote aantal Nederlandse bedrijven dat hier al zit. “ 

Het Holland House Panama is in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade in Panama, het Nederlanse bedrijfsleven in Panama en NLinBusiness, tot stand gekomen. De relatie tussen Panama en Nederland die over de afgelopen jaren is opgebouwd door voormalig ambassadeurs Wiebe de Boer en Dirk Janssen is erg krachtig.

En alweer een nieuw Holland House erbij, trots! 

Een sterk Holland House

Billy Jonckheer, voorzitter van de Kamer van Koophandel in Curacao “Dit is een geweldig initiatief, ook voor de Caribische eilanden binnen ons Koninkrijk. De relatie met Panama is sterk en veel bedrijven uit Curacao doen al zaken met Panama. Een sterk Holland House zoals in Colombia kan deze relatie en kansen alleen nog maar toenemen. 

Een vol huis met enthousiaste mensen tijdens de opening!