Gepubliceerd op 18 november 2021

Internationale mobiliteit: uitdagingen en kansen voor werkgevers

Met de wereldwijde uitrol van vaccinaties en met steeds veranderende reismogelijkheden, is internationale mobiliteit uitdagender en ingewikkelder dan ooit tevoren. Van werkgevers wordt nog meer gevraagd qua beleid, instructies en tools om veilig en gezond te kunnen reizen. Om als bedrijf te toetsen of aan de gestelde eisen voldaan wordt, is ISO is met nieuwe normen gekomen voor travel risk management. Daarnaast is tijdens en door de coronapandemie gebleken dat welzijn van de medewerkers veruit het belangrijkste aandachtspunt voor HR is geworden. Vanuit internationale zorgverzekeringen hebben wij al ruime ervaring met diensten die bijdragen aan het welzijn van medewerkers. Deze zijn nu beschikbaar gekomen voor al het personeel, waar ook ter wereld.

Tot slot zien we ook dat remote werken veel aandacht vraagt en dat internationaal remote werken een nieuwe dimensie is qua internationale mobiliteit. Dit vraagt om zorgvuldige afwegingen vertaald naar helder beleid van de werkgever.

Uitdagingen en kansen voor werkgevers

Al deze ontwikkelingen brengen uitdagingen maar ook kansen met zich mee voor werkgevers. Denk hierbij aan quick scansde ISO 31030-tool en de door ons ontwikkelde exclusieve oplossingen om u als werkgever nog beter te laten inspelen op deze nieuwe ontwikkelingen. Zie IPM site en klik hier voor de trends en handige tools.

Bron: Informatie over commerciële dienstverlener Aon | NLinBusiness