Gepubliceerd op 26 november 2019

de Dag van de ondernemer in Europa

München:

In München is de Dag van de Ondernemer goed gevierd. Manager van onze NL Business Hub, Bob Borggreve is persoonlijk bij twee Nederlandse ondernemingen langsgegaan om ze in het zonnetje te zetten: 

  • Swapfiets: Nederlandse startup, ontstaan in 2014, die in korte tijd enorm voet aan de grond heeft gekregen in Nederland. Inmiddels is Swapfiets ook in Duitsland actief. Een fiets bezitten middels een abonnement: "Nooit meer vaste kosten, je hoeft niet zelf je fiets te repareren of te lopen wanneer deze stuk is en je hebt altijd de zekerheid dat je van A naar B komt", aldus mede-oprichter Richard Burger.
  • American Aviation: Nederlands familiebedrijf, opgericht in de jaren 70. Ze specialiseren zich in het vermarkten van hoogwaardige luchtvaarttechnologie-en producten over de hele wereld.

Bob ging langs met een heel bijzonder kaaspakket, namelijk die van Henri Willig. Deze Nederlandse ondernemer heeft onlangs een kaaswinkel in München geopend en voorziet zo ook de Duitse markt van zijn heerlijke kazen!

Kaaspakket voor Swapfiets

Londen:

Ondanks dat er in Londen (nog) geen officiele NL Business Hub is wilden we wel laten zien wat zij hebben georganiseerd voor de Dag van de Ondernemer. Er werd een lunch georganiseerd door de Netherlands British Chamber of Commerce waarbij ook de jaarlijkse SME Award werd uitgereikt (Small & Medium Enterprises). 

Er werden ook nog interessante presentaties gegeven door onder andere Ace&Tate, Van den Berk Nurseries en Tony Chocolonely.

Winnaar van de SME Award 2019, Boomkwekerij van den Berk

In 2020 organiseerden de NBCC een online MKB lunch in samenwerking met ABN AMRO. Tijdens deze lunch werd de 'Entrepreneur of the Year' award uitgereikt aan Joyce & Raissa de Haas van Double Dutch Drinks. Lees hier het interview met Joyce & Raissa de Haas, Double Dutch Drinks.