Ondernemen in Thailand

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de MKB ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Thailand staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in Thailand.

Ervaringen van Nederlandse bedrijven in Thailand

Onno Stienen - B-Organic

"Voor mij is Thailand de ideale locatie om te werken en te leven"

Lees verder

Makorn Chaovanich - Cannabizta

“At first, my Dutch partner hesitated to do business in Thailand. He wasn’t sure about the laws. I had to convince him by inviting the Thai minister to the Netherlands. He assured him that there’s a legal market for medical cannabis in Thailand. That was the start of our partnership.”

Lees verder

John Hus - Eco Agri Distribution

Voor ons is Thailand een land met logistieke en strategische voordelen qua locatie"

Lees verder

Partnernetwerk Thailand

NLinBusiness onderhoudt een uitgebreid netwerk van partners die jou op allerlei manieren en op verschillende momenten van dienst kunnen zijn wanneer je jouw bedrijf wil uitbreiden in of naar Thailand. Ben je je aan het oriënteren? Zoek je juridisch of fiscaal advies? Ben je op zoek naar de Nederlandse ambassade in Thailand, zakenpartners of andere contacten in het land zelf? Hier vind je een overzicht van partijen die jou aan informatie helpen of hulp kunnen bieden.

Informatie & Oriëntatie

Ben je je aan het oriënteren en op zoek naar algemene informatie over de Thaise markt? De onderstaande organisaties helpen je verder.

 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

  Heb je vragen over zakendoen in het buitenland? De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt je verder met persoonlijk advies.

  Lees meer
 • Trade and Innovate NL

  Trade and Innovate NL (TINL) helpt Nederlandse ondernemers bij internationaal ondernemen. We zetten onze netwerken, kennis en expertise in om ondernemers te helpen en het totale bereik te vergroten.

  Lees meer
 • International Business Academy

  De International Business Academy is hét digitale platform waar Nederlandse ondernemers geholpen worden bij het ontwikkelen van nieuwe kennis en vaardigheden over internationaal zakendoen.

  Lees meer

Lokale netwerken

Wanneer je een goede voorbereiding hebt getroffen kun je beginnen aan het opbouwen van je netwerk in Thailand. Onderstaande partners kunnen je helpen.

 • Ambassadenetwerk

  Wilt u zakendoen in Thailand en heeft u hulp nodig van experts ter plaatse? Het ambassadenetwerk in Thailand helpt u verder.

  Lees meer
 • NL Business Hub in Bangkok

  De NL Business Hub in Thailand biedt Nederlandse bedrijven operationele ondersteuning bij het betreden van de Thaise markt en ontsluit een sterk zakelijk en sociaal netwerk van lokale contacten.

  Lees meer

Ontmoet de NL Business Hub in Bangkok

 

Hans van den Born, algemeen directeur van de NL Business Hub in Bangkok, de NTCC, vertelt je in deze video wat hij voor jou kan betekenen.

Hans van den Born

Neem vrijblijvend contact op

De NL Business Hub in Bangkok, de NTCC, helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in Thailand
Hans van den Born Algemeen Directeur NL Business Hub, de NTCC, in Bangkok
Contact

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan de NL Business Hub via dit formulier.
Naam*

Netwerkevenementen in Thailand

 • Evenementen
 • Archief
Malietoren
Organisatie:
 • Board of Investment Thailand

Netherlands Thai Business Forum 2023

Are you looking to do business in Thailand or ASEAN? Then register now for the Netherlands Thai Business Forum (NTBF2023). The TBBF2023 is the annual event for the Dutch and Thai business… Lees verder

Manilla
Organisatie:
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
 • Nederlandse ambassade in Manilla
 • Asian Development Bank (ADB)

Business Opportunities Fair 2023 in Manilla

Wilt u zakendoen met de Asian Development Bank (ADB)? En bent u op zoek naar het juiste netwerk, specifieke informatie over de bank en 1-op-1-gesprekken op maat? Neem dan op 4… Lees verder

Inschrijving gesloten
Sterling Africa Consulting LLP
Organisatie:
 • NLBH (Netherlands Business Hub Kenya)

NLBH September networking cocktail event

Welcome to our September networking cocktail! This month, we are hosted by or members TaxWise consulting at their premises in Lavington. More details to follow! Lees verder

Airborne
Organisatie:
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
 • NBSO Nantes

Kansenseminar Composietmaterialen in Frankrijk

Bent u een ondernemer die actief is in de composietsector? Wilt u graag meer weten over de ontwikkelingen en de zakelijke kansen in Frankrijk? Kom dan naar het kansenseminar 'Composietmaterialen… Lees verder

Inschrijving gesloten

Actuele informatie over de Thaise markt

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Thailand, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

In 5 stappen alles wat je nodig hebt voor een succesvolle start in Thailand

Een goede start maken met ondernemen in Thailand? Download dan dit gratis e-book. Praktisch en compact met handige tips die je direct kunt toepassen.

6 tips voor succesvol zakendoen in Thailand

 

1. Investeer tijd en aandacht aan je relaties

Thailand is een relatiesamenleving. Dat betekent dat je eerst echt moet verdiepen in je zakelijke relaties, voordat men jou als zakenpartner serieus neemt. En relaties opbouwen in Azië doe je face-to-face, dus wees er op voorbereid je beoogde partners met grote regelmaat te bezoeken, zeker in het begin want anders zou het wel eens verspilde moeite en energie kunnen zijn. En neem daarvoor vooral de tijd want verwacht geen Nederlands tempo bij het zakendoen met de Thai.

2. Vermijd directheid en conflicterende situaties

Wij Nederlanders zijn vrij direct. In Thailand is dat anders. In de Thaise cultuur is het belangrijk om conflicten en confrontaties te vermijden, om daarmee gezichtsverlies te voorkomen. Verbeter of bekritiseer daarom nooit je tegenpartij in het bijzijn van anderen en respecteer elkaars mening.

3. Gebruik je Hollandse nuchterheid

Nederlanders denken vaak in oplossingen, en dat werkt aanstekelijk. Zeker als je eea voordoet en/of goed onderbouwt in je relaties met de Thai.

 

 

4. Houd rekening met je kleding

In Thailand krijg je te maken met een tropisch klimaat, houd hier rekening mee wanneer je zakelijke afspraken hebt. Ga altijd netjes gekleed, al is het voor de mannen niet noodzakelijk om een stropdas te dragen maar word een blazer wel gewaardeerd.

5. Ga op zoek naar een goede Thaise zakenpartner

Een goede voorbereiding is het halve werk, vooral in Thailand. De tijd en energie die je steekt in het vinden van een betrouwbare zakenpartner verdien je zeker terug. Maak hiervoor gebruik van het netwerk van zowel de Nederlandse ambassade als de NL Business Hub in Bangkok.

6. Bezoek relevante beurzen en netwerk bijeenkomsten

Gedurende het jaar vinden er tientallen beurzen plaats, veelal in Bangkok en met alle sectoren vertegenwoordigd. Daarnaast organiseert de NL Business Hub diverse meerdaagse Business Forums door heel Thailand. Een overzicht van alle beurzen en Business Forums is verkrijgbaar via de NL Business Hub in Bangkok.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Bekijk de video

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.