Ondernemen in Kenia

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Kenia staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in Kenia.

Actuele informatie over de markt in Kenia

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Kenia, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Africa FX Outlook | March 2024

Africa FX Outlook | March 2024

The African currencies have once again exhibited a broad divergence in performance in the past year, owing to their own wide-ranging idiosyncrasies.The Africa FX Outlook | March 2024, a publication…

Lees verder
Combitracks: Uitleg in 9 vragen en antwoorden

Combitracks: Uitleg in 9 vragen en antwoorden

Combitracks is een nieuwe manier van werken. Overheid en bedrijfsleven werken samen aan projecten in 14 opkomende markten. Zo vergroten we samen kansen voor Nederlandse ondernemers. Wat houden die combitracks…

Lees verder
E-book: Duurzame logistiek in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

E-book: Duurzame logistiek in Europa, het Midden-Oosten en Afrika

E-book: Duurzame logistiek in Europa, het Midden-Oosten en Afrika Heb jij interesse in zakendoen op het gebied van duurzame logistiek? Dan ben je in goed gezelschap, veel Nederlandse ondernemers en bedrijven…

Lees verder
E-book: Succesvol zakendoen in Kenia

E-book: Succesvol zakendoen in Kenia

E-Book Succesvol zakendoen in KeniaZakendoen in Kenia Heb jij interesse in zakendoen in Kenia? Dan ben je in goed gezelschap, veel Nederlandse ondernemers en bedrijven hebben hun weg al gevonden naar…

Lees verder

Ontmoet de NL Business Hub in Nairobi

Onze partners in het buitenlandde NL Business Hubs, zijn te vinden in meer dan 25 landen evertellen je alles over de lokale cultuur en de marktkansen van het land waar jij zaken wil doen.

Wil je zakendoen in Kenia? We brengen je graag in contact met Yvonne Oerlemans, Executive Director van de NL Business Hub in Nairobi, Netherlands Business Hub Kenya. In de video vertelt ze wat zij voor jou kan betekenen.

Bekijk de NL Business Hub Nairobi

Neem vrijblijvend contact op
Yvonne Oerlemans

Neem vrijblijvend contact op

In Nairobi kun je terecht bij de NL Business Hub Kenia. Managing Director Yvonne Oerlemans van de Netherlands Business Council Kenya helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in Kenia.

Neem contact op

Contact dienstverlener

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*

Netwerk evenementen in Kenia

Afrika Agri Forum 2024

Op donderdag 6 juni is het Afrika Agri Forum in Bunnik, op locatie Fort bij Vechten. LNV-raden, ondernemers, kennisinstellingen en andere partijen spreken dan met elkaar om agrokansen te verkennen…
Bekijk evenement

Be Smart Be International | Security bij internationaal zakendoen

Groningen Airpot Eelde
Als je zaken doet met het buitenland, dan let je op de politieke en economische situatie ter plekke. Dat die situatie snel kan veranderen, laten onder andere Oekraïne en de…
Bekijk evenement

Wereldwijd Ondernemen | Doing Business Around the World 2024

[For English, please see below]Heb je interesse in zakendoen in het buitenland of ben je reeds actief als internationaal ondernemer? Meld je dan nu aan voor "Wereldwijd Ondernemen 2024" van…
Bekijk evenement

Netherlands Pavilion Agritec Africa

Nairobi, Kenia
Join us in the Netherlands Pavilion at Agritec Africa fair in Kenya from June 12th until June 14th in Nairobi, to showcase your solutions in agriculture, horticulture, dairy production, poultry…
Bekijk evenement
Laad meer Laad minder

Ebook: Succesvol zakendoen in Kenia

Waar moet je op letten bij het zakendoen in Kenia? Waar liggen er marktkansen? Op deze en andere vragen vind je een antwoord in dit e-book.

Download e-book

Belangrijke tips die je helpen op de Keniaanse markt

1. Geef geen overdreven duur geschenk

Kenianen waarderen relatiegeschenken, vooral als ze uit het buitenland komen. Praktische geschenken genieten de voorkeur en hoeven niet duur te zijn.

2. Vermijd alcohol in islamitische gebieden

Alcohol- en tabaksgebruik zijn geaccepteerd. Aan de kust, waar de bevolking overwegend moslim is, is het verstandig om wat terughoudender zijn.

3. Wees niet te direct

Voor oudere zakenmensen in Kenia is direct communiceren niet de norm. Ze willen niet dat iemand gezichtsverlies lijdt of dat het ten koste van de relatie gaat. Wees dus geduldig met de communicatie. Om geen problemen te veroorzaken gebruiken ze vaak metaforen, analogieën of verhalen om een punt te maken.

4. Let op de dresscode

Hou er rekening mee dat de dresscode in de zakenwereld redelijk verwesterd is. Een pak of colbert met stropdas zijn in Nairobi gebruikelijk. In Mombasa en andere delen van Kenia is het acceptabel om geen stropdas en colbert te dragen. Neem avondkleding mee voor speciale gelegenheden.

5. Zet alles op papier

Ga er niet van uit dat een mondelinge afspraak bindend is. Een schriftelijke overeenkomst verdient dan ook de voorkeur in Kenia. Veel blijft in principe (her)onderhandelbaar. Verzoeken om smeergeld kunnen voorkomen, met name van overheidsinstanties.

6. Kom op tijd

Kom op tijd bij afspraken. Het kan wel eens voorkomen dat een handelspartner een kwartiertje verlaat is, ook bij lunch- en dinerafspraken.

7. Persoonlijk contact

Informele en persoonlijke contacten spelen een belangrijke rol in Kenia. Persoonlijke relaties aanknopen met een zakenpartner vergroot de kansen om echt zaken te doen. Bij het zakendoen met Kenianen gaan politiek en handel vaak hand in hand in Kenia.

8. Respecteer de hiërarchie

Hiërarchie is erg belangrijk in Kenia. Er is in Kenia meer respect voor autoriteit dan in Nederland. Spreek de mensen die echt de beslissingen en besluiten nemen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.