Ondernemen in Ghana

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Ghana staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in Ghana.

Marktinformatie over Ghana

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Ghana, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Whitepaper | in 5 stappen internationaal verzekeren

Internationaal verzekerd zijn is minstens zo belangrijk als lokaal verzekerd zijn. Veel ondernemers zijn staan daar niet direct bij stil en betalen de prijs achteraf.  Doorloop onderstaande 5 stappen en…

Lees verder
Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Internationaal ondernemen is fantastisch, maar let op deze belangrijke aspecten van internationaal verzekeren! Vaak kom je er pas later achter, maar wanneer je zakendoet in het buitenland is het erg…

Lees verder
“Mag ik zakendoen met een organisatie?” Bepaal in 3 stappen of er sancties zijn.

“Mag ik zakendoen met een organisatie?” Bepaal in 3 stappen of er sancties zijn.

De vraag “mogen wij zakendoen met een organisatie buiten Nederland?” vergt veel uitzoekwerk. Sancties vanuit verschillende instanties zoals de EU, USA, of UN kunnen van toepassing zijn. Via onderstaande 3…

Lees verder
Neem vrijblijvend contact op met Lise Hordijk
Lise Hordijk International Business Manager

Neem vrijblijvend contact op met Lise Hordijk

NLinBusiness helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in Ghana

Neem contact op

Contact dienstverlener

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*

Evenementen in of over zakendoen in Ghana

Tips voor ondernemen in Ghana

1. Geef geen dure geschenken

Het geven van dure relatiegeschenken is niet gebruikelijk in Ghana. Bij relatiegeschenken gaat het in Ghana niet om de waarde maar om het gebaar.

2. Toon geen frustratie

Toon geen frustratie als bij een afspraak een zakenpartner te laat komt. Dit hoort bij de Ghanese zakencultuur. Belangrijk is om de rechterhand te gebruiken in het contact met anderen. Zorg er ook voor dat de houding respect uitstraalt.

3. Wees niet te direct

Praat eerst over gewone, alledaagse dingen alvorens over te gaan tot het zakendoen. Houd er rekening mee dat Ghanezen niet direct zijn in hun communicatie. Oogcontact is daarom belangrijk in de Ghanese cultuur.

4. Houd het contact persoonlijk

Besteed veel tijd aan persoonlijk contact. Dit is onmisbaar bij het zakendoen en is soms belangrijker dan de prijs. Een lokale handelsagent kan persoonlijke relaties onderhouden met klanten en andere betrokken partijen.

5. Respecteer de hiërarchie

Ghana is sterk hiërarchisch ingesteld. De beslissingen zijn doorgaans top-down. Leeftijd speelt hierbij een belangrijke rol. Oudere zakenpartners worden als wijzer beschouwd en nemen vaak ook de belangrijke beslissingen binnen een organisatie.

6. Spreek Engels

Voer besprekingen in het Engels. Ghana is een veeltalig land. De officiële taal is weliswaar Engels, maar er worden ongeveer 80 talen gesproken.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.