Ondernemen in Canada

Wij helpen je graag op weg

NLinBusiness is er voor de ondernemer met ambities in het buitenland. Via ons internationaal netwerk vind je de juiste informatie en contacten om snel je weg naar het buitenland te vinden. Ook voor Canada staan we klaar zodat jij kan starten, opschalen of uitbreiden met je bedrijf in Canada.

Marktinformatie over Canada

Actuele marktrapporten, onderzoeken over sectoren en branches, veelgestelde vragen, tips en ervaringen van ondernemers, nieuwsberichten en podcasts. Alle relevante en beschikbare marktinformatie over Canada, afkomstig van ons NL Business netwerk, vind je in dit overzicht.

Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Whitepaper | Belangrijke aspecten van internationaal verzekeren

Internationaal ondernemen is fantastisch, maar let op deze belangrijke aspecten van internationaal verzekeren! Vaak kom je er pas later achter, maar wanneer je zakendoet in het buitenland is het erg…

Lees verder
OOK JIJ KUNT ONDERHANDELEN IN HET ENGELS!

OOK JIJ KUNT ONDERHANDELEN IN HET ENGELS!

Onderhandelen in het Engels is een vak apart. Je moet niet alleen je zakenpartner overtuigen met de juiste argumenten, maar je moet ook nadenken over de goede vertaling daarvan. En,…

Lees verder
COLOR YOUR BUSINESS ENGLISH

COLOR YOUR BUSINESS ENGLISH

De Engelse taal kent een groot aantal uitrukkingen met het thema kleur. Heb je ze al gebruikt? Het is echt belangrijk om woorden en zinnen te blijven herhalen als je…

Lees verder
NETWERKEN IN HET ENGELS? WE’VE GOT YOU COVERED!

NETWERKEN IN HET ENGELS? WE’VE GOT YOU COVERED!

Improve Your Business English gelooft echt dat iedereen, en dan bedoelen we iedereen, baat heeft bij netwerken. Of het nu via een netwerkevenement of met online social networking zoals LinkedIn…

Lees verder
Neem vrijblijvend contact op
Lise Hordijk International Business Manager

Neem vrijblijvend contact op

NLinBusiness helpt je verder met jouw vraag over ondernemen in Canada

Neem contact op

Contact dienstverlener

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*

Evenementen in of over zakendoen in Canada

Innovatiemissie waterstof Canada/Verenigde Staten

Canada | €250,00
Bent u actief op het gebied van waterstof en heeft u interesse om samen met partners uit de Westkust van Canada en de Verenigde Staten (VS) aan innovatie en technologieontwikkeling…
Bekijk evenement

6 Tips over zakendoen in Canada

1. Let op bij relatiegeschenken

Het geven van geschenken is geen gewoonte. Maar met Kerstmis en bij het afsluiten van een contract wordt dit zeer gewaardeerd.

2. Wees niet te direct

Wees niet te direct, dit komt over als drammerig en onsympathiek. Wees wel proactief. Canadezen zijn belangstellende, beleefde en open handelspartners. Diverse bezoeken aan Canada komt de relatie met een potentiële zakenpartner daarom alleen maar ten goede. Smalltalk over ijshockey doet het altijd goed en breekt het ijs. Praat niet over mislukkingen in presentaties.

3. Lees u goed in

Gebruik de goede relatie tussen Canada en Nederland. De rol die Canada speelde tijdens de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog vormt de basis van een goede verstandhouding met Nederland. Scheer Amerika en Canada niet over één kam en lees u goed in. Canadezen zijn trots op hun land en gewoonten.

4. Ken de taal

Canada is een tweetalig land waar Engels en Frans de officiële talen zijn. Het is aanbevolen om Frans te spreken in Quebec maar mocht dat niet kunnen, dan is het vrij gemakkelijk om terug te vallen op het Engels. Maak een goede website in het Engels en Frans voor de markt in Quebec.

5. Wees punctueel

Plan afspraken minimaal 3 weken van tevoren in. Canadezen zijn erg punctueel. Wees daarom op tijd bij afspraken.

6. Geef geen zakelijke diners

Zakenrelaties waarderen uitnodigingen voor de lunch. Uitnodigingen voor diners zijn niet gebruikelijk. Omdat Canadezen vroeg beginnen met werken zijn ook ontbijtvergaderingen mogelijk. In de winter is het normaal om de natte schoenen of laarzen in de garderobe achter te laten en een tweede paar droge schoenen mee te nemen.

Heb je nog vragen?

Neem dan contact met op met NLinBusiness. Wij kunnen je verder op weg helpen of in contact brengen met de juiste personen binnen het netwerk van NLinBusiness.

Stel hier je vraag

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief met maandelijks nieuwe updates

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Inschrijven nieuwsbrief

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.