Gepubliceerd op 28 februari 2024

Cursus: Zakelijk Duits (Groepstraining)

INTRODUCTIE

De Open Inschrijvingen zijn een algemene taalvaardigheidstraining, waarin alle vaardigheden (lezen, luisteren, spreken en schrijven) aan bod komen. Doel van de training is het behalen van een hogere taalvaardigheid. Het gaat hierbij om algemeen zakelijk Duits. Voordelen van de Open Inschrijvingen zijn:

  • de homogeniteit van de groepen: cursisten worden ingedeeld in gelijke taalniveaus;
  • de verschillende instapmomenten per jaar. In totaal zijn er 3 verschillende instapmomenten per jaar per taalniveau;
  • het hoge leertempo en leerrendement: de groepen bestaan uit hoger opgeleide internationale medewerkers die gewend zijn aan een bepaalde snelheid van werken en leren.

Om je beginniveau en specifieke leerdoelen vast te stellen vindt een intake plaats voorafgaand aan de training. De resultaten en leerdoelen worden na de intake met de cursist gedeeld.

(Deze training kent een minimaal aantal deelnemers. De trainer bevestigt de training).

DOELGROEP

Voor iedereen die werkzaam is in het MKB en zaken doet met Duitsland, Duitstalige landen. Deze training richt zich op beginners, licht gevorderden en gevorderden in de Duitse taal. De cursisten worden ingedeeld in groepen op basis van gelijke taalniveaus.

LEERDOEL

Doel van de training is het verbeteren van de spreekvaardigheid om soepeler, effectiever en met meer taalvertrouwen te kunnen communiceren in diverse zakelijke situaties. Daarnaast is het doel van deze taaltraining het realiseren van een niveauverhoging volgens het Europees Referentiekader (ERK).

OPBOUW

De duur van de trainingen is 15 weken, 2 uur per week. Het gaat om een groepstraining (max. 9 personen). De trainingen kennen een vaste opbouw waarin de 4 taalvaardigheden spreken, luisteren, lezen en schrijven centraal staan. Het lesmateriaal bestaat uit een cursus- en een werkboek en lesstof met belangrijke grammatica onderwerpen.

ONDERWERPEN

Tijdens de training komen de volgende zaken aan bod, afgestemd op de zakelijke omgeving:

  • De 4 taalvaardigheden: lezen, schrijven, luisteren en spreken
  • De meest belangrijke grammatica onderwerpen
  • Uiteenlopende spreeksituaties, zowel in meetings, aan de telefoon en voor persoonlijke contacten
  • Nuttige tips en tricks, die de omgang met de Duitse taal makkelijker maken

OVER STE LANGUAGES

STE Languages is een toonaangevend taleninstituut in Nederland en al meer dan dertig jaar actief op het gebied van taaltrainingen. De taaltrainingen worden op alle niveaus en in alle talen zoals Nederlands, Duits, Engels, Frans, Portugees, Spaans en in vele andere talen gegeven.

STE Languages werkt uitsluitend met gecertificeerde, ervaren en zeer enthousiaste taaltrainers die grote affiniteit hebben met het internationale bedrijfsleven.