inspiratie Gepubliceerd op 29 april 2020

Waar kan de Dutch Brazilian Chamber of Commerce (Dutcham) jou mee helpen?

De missie van Dutch Brazilian Chamber of Commerce is om op een actieve manier bij te dragen aan de successen van Nederlandse bedrijven in Brazilië. Dit doen ze door zakelijke professionals bij elkaar te brengen tijdens netwerkevenementen en door informatie en best-practices uit te wisselen in verschillende industrieën en sectoren.

Dutcham werd in 1952 opgericht, met als doel om bedrijven en investeringen tussen Nederland en Brazilië te promoten en te ondersteunen. Na tientallen jaren van zakelijke ondersteuning te hebben geboden werd DUTCHAM de officiële Nederlandse Kamer van Koophandel in Brazilië, erkend door de Nederlandse Ambassade en gemachtigd door de grote Nederlandse bedrijven zoals Heineken, Shell, ING, Philips en KLM.

Vandaag de dag is DUTCHAM hét platform van stakeholders die al zakendoen of willen doen met de Nederlandse gemeenschap. Dit vormt een stevig netwerk van businessprofessionals met veel kennis en expertise. Ook bestaat Dutcham’s Raad van Bestuur uit high-level Executives, die belangrijke partijen vertegenwoordigen in de bilaterale commerciële relatie tussen Brazilië en Nederland om je zo nog beter te kunnen ondersteunen bij het zakendoen in Brazilië.

 

Activiteiten

Het doel van Dutcham is om de belangen van het Nederlandse bedrijfsleven - zowel bedrijven als zakelijke professionals - te behartigen en hen te helpen om hun zakelijke kansen in Brazilië uit te breiden. Dutcham doet dit doormiddel van het organiseren van vele evenementen zoals netwerkactiviteiten, waar je met mensen uit verschillende branches die dezelfde interesses en uitdagingen delen, of kun je langsgaan bij seminars die zakelijke onderwerpen omtrent Brazilië behandelen. Ook biedt Dutcham veel webinars aan waar je online aan kunt haken bij een informatie sessie. Daarnaast beschikt Dutcham over een sterk netwerk die verschillende zakelijke diensten aanbieden. Zo kun je deelnemen aan netwerkevenementen

 Naast het ondersteunen van ondernemingen die momenteel aanwezig zijn op de Braziliaanse markt, ontsluit Dutcham ook een breed scala aan professionele diensten voor Nederlandse ondernemers die bereid zijn om zaken te komen doen in Brazilië. Het grote netwerk van  Dutcham bevat lokale en zakelijke professionals, dit in combinatie met hun expertise, stelt Dutcham in staat om potentiële nieuwkomers op de markt te ondersteunen en daarmee een soft-landing te garanderen.

 

Lidmaatschap

Dutcham biedt vier verschillende lidmaatschappen; green, silver, gold and orange. De voordelen van deze lidmaatschappen variëren van uitnodigingen voor exclusieve CEO / CFO-diners en premières op speciale evenementen zoals handelsmissies tot de mogelijkheid om gratis content op de Dutcham website te publiceren en je bedrijfslogo op banners & communicatie tijdens alle evenementen te plaatsen.

Saõ Paulo

 

Zakendoen in Brazilië

Brazilië is groot, complex en divers. Het is een land met veel uitdagingen maar met nóg meer kansen. Om als buitenlandse investeerder succesvol te zijn, is het belangrijk dat je de culturele verschillen begrijpt, een sterke kennis van de lokale systemen en procedures hebt en vooral over veel doorzettingsvermogen bezit. Om de eerste ondersteuning te bieden aan Nederlandse ondernemers die naar Brazilië willen komen heeft Dutcham een Kompasgids ontwikkeld. Hierin delen zij hun expertise en ervaringen terwijl ze benchmarken met de manier waarop er zaken wordt gedaan in Nederland. Op deze manier probeert Dutcham inzichten te geven over de culturele verschillen, uitdagingen en belemmeringen op de Braziliaanse markt en hoe je deze oplost. Bekijk de gids hier.

Ben je enthousiast om zaken te doen in Brazilië? Maar heb je hulp nodig bij het opstarten van je bedrijf? Of ben je opzoek naar de juist contacten? Dan kan Dutcham je ondersteuning bieden bij het betreden van de Braziliaanse markt.