Gepubliceerd op 13 december 2022

In Brazilië investeren: vergeet alles wat u over het land weet

Ja, dat moet je doen! In Brazilië investeren! Maar vergeet alles wat je elders over Brazilië hebt gehoord.

Hier succesvol worden, betekent dat je moet investeren in begrip van Brazilië, de Brazilianen en alle mooie en uitdagende aspecten die het land te bieden heeft. Het is een continent vermomd als een land met vele subculturen in de verschillende regio's. Al die regio's hebben hun eigen identiteit en bijzonderheden die belangrijk zijn om te begrijpen.

Zorg ervoor dat u met een open en alerte geest het land, de mensen en de sector waarin u van plan bent te gaan ondernemen, begrijpt. Zoek specialisten die u kunnen helpen met de ingewikkelde belasting- en arbeidswetgeving en met de bureaucratie die u misschien te wachten staat.

Vorm uw mening op basis van wat u ziet en ervaart, niet op basis van wat u in de media hebt gehoord of gezien. U zult merken dat veel van wat u dacht te weten anders is of genuanceerder is.

En u zult leren dat het land nog meer te bieden heeft dan u al verwachtte.

Praat met potentiële klanten, Brazilianen en anderen die de stap al eerder hebben gezet. Maak gebruik van het Dutcham-netwerk, wij kunnen helpen! Analyseer de markt. Zo kunt u zich het beste voorbereiden en leren waar de kansen en uitdagingen liggen. Want uitdagingen zult u vinden, vele! Maar als u voorbereid en geïnformeerd bent, zult u zien dat deze uitdagingen de moeite waard zijn...

Geloof me, het wordt een geweldige rit! Neem gerust contact op om ervaringen uit te wisselen.

Met vriendelijke groeten,
John Dortmans
Directeur Agrifirm LATAM - Topfinalist voor de Entrepreneur of the Year Award - 2021

Bron: Dutch Brazilian Chamber of Commerce