Gepubliceerd op 22 november 2022

Een blik op de agri- en foodsector in Brazilië

Brazilië speelt een belangrijke rol bij de voedselproductie. Het is de grootste exporteur van pluimveeproducten en van basisproducten, zoals maïs, sojabonen en andere landbouwproducten.

Voor Marel Poultry, een toonaangevende wereldwijde leverancier van geavanceerde apparatuur, systemen en diensten voor de pluimvee-, vlees- en visverwerkende industrie, is het essentieel om lokaal aanwezig te zijn op deze representatieve markt.

De pluimvee-industrie is uiterst succesvol in Brazilië. Belangrijke factoren die hier aan bijdragen zijn de beschikbaarheid van bruikbare grond, een bijna altijd gunstig klimaat en vooral de technologie.

Pieken en dalen

De toepassing van ontwikkelingsstrategieën op middellange en lange termijn heeft bedrijven in staat gesteld te groeien in een zeer dynamische omgeving. Om succesvol te zijn op de markt, moet men begrijpen dat investeringen in deze sector in "pieken en dalen" verlopen en dat er geen onmiddellijke winsten zijn.

In het geval van Brazilië moeten bedrijven die nieuwe activiteiten in het land willen ontplooien, voorbereid zijn op een aanzienlijke marktvolatiliteit en een wisselend politiek klimaat, waardoor sommige geplande investeringen wellicht moeten worden uitgesteld.

De toepassing van ontwikkelingsstrategieën op middellange en lange termijn heeft bedrijven in staat gesteld te groeien in een zeer dynamische omgeving.

Ondanks enige instabiliteit heeft Brazilië de afgelopen decennia een belangrijke bedrijfsstructuur ontwikkeld, waarbij belangrijke bedrijven in de sector multinationals zijn geworden.

Over het algemeen heeft het land een zeer professionele en technologische pluimvee-industrie . De bedrijven zijn altijd op zoek naar innovaties en nieuwe ontwikkelingen om duurzame vooruitgang te garanderen.

In de komende jaren moet de Braziliaanse pluimveesector zijn positie op de opkomende markten handhaven en daarnaast zijn deelname aan de ontwikkelde markten uitbreiden, met producten van hogere kwaliteit.

Voortdurende investeringen

Om deze taak te vervullen investeert Brazilië onophoudelijk in technologie in de landbouwsector. Bovendien heeft het land een sterke innovatiecultuur.

Brazilië werkt onophoudelijk aan de versterking van zijn positie als een van de belangrijkste leveranciers van veilig en kwaliteitsvoedsel ter wereld. Volgens voorspellingen van de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) zal de voedselproductie tegen 2050 met 70% groeien en zal Brazilië daar zeker een groot aandeel in hebben.

Bron: Dutch Brazilian Chamber of Commerce