Webinar ATA carnet: Tijdelijke in-, uit- en doorvoer goederen buiten de EU

Meer over dit event

Gaat u met uw bus vol gereedschappen en materialen naar een land buiten de EU, zoals het Verenigd Koninkrijk of Zwitserland? Wilt u handelsmonsters en tentoonstellingsgoederen tijdelijk uitvoeren naar een bestemming buiten de EU? Dan is dit webinar wellicht interessant voor u.

Als u werkzaamheden gaat uitvoeren in een land buiten de EU, in het kader van onderhoud, reparatie of service, of als u naar een beurs gaat, dan is de kans groot dat u hiervoor goederen meeneemt die u later ook weer mee terugneemt. Een ATA-carnet (ATA staat voor ‘admission temporaire`) is een document dat het mogelijk maakt om in veel niet-EU landen (o.a. het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland) goederen tijdelijk in- en uit te voeren, zonder dat btw en invoerbelastingen verschuldigd zijn. Het is een soort paspoort voor goederen. Het vervoer vindt dus plaats onder dekking van uitsluitend een ATA-carnet. Het vereenvoudigt daarmee de douaneprocedures aanzienlijk.

Met het ATA-carnet kunt u gedurende een jaar een onbeperkt aantal keren de goederen waarop het document betrekking heeft in aangesloten landen in-, door-, en uitvoeren. De kosten bedragen € 220,- plus een premie die afhankelijk is van de waarde van de goederen en aanvragen doet u via de Kamer van Koophandel.

Inhoud webinar
Om u te informeren en goed voor te bereiden organiseert Koninklijke Metaalunie in samenwerking met evofenedex een beknopt webinar van drie kwartier over dit onderwerp. In het webinar informeren wij u o.a. over de voorwaarden en de voordelen van een ATA-carnet, het aanvragen van een ATA-carnet en hoe u hier in de dagelijkse praktijk mee kunt werken. Het webinar vindt plaats op 15 april via MS Teams van 10:00-10:45. Deelname is gratis.

Webinar ATA carnet: Tijdelijke in-, uit- en doorvoer goederen buiten de EU

  • Datum 15 april 2021
  • Tijd 10:00 - 10:45
Inschrijving gesloten
Organisatie
  • Koninklijke Metaalunie
  • evofenedex