Digitale Handelsmissie naar Colombia voor Nederlandse toeleveranciers aan de Medicinale Cannabis sector

 • Datum 18 mei 2021 - 20 mei 2021
 • Tijd 09:00 AM - 09:00 AM
 • Organisatie
  • Holland House Colombia
Inschrijving gesloten
Digitale Handelsmissie naar Colombia voor Nederlandse toeleveranciers aan de Medicinale Cannabis sector

Meer over dit event

Heeft u belangstelling voor de kansen die de medicinale cannabis sector in Colombia biedt? Meldt u dan aan voor deelname aan deze baanbrekende handelsmissie, die door Holland House Colombia en Control Union wordt georganiseerd van 18 t/m 20 mei 2021.

Begin 2020 meldden ruim 20 Nederlandse bedrijven zich aan voor het bezoek aan toekomstige marktleider Colombia, maar werd besloten de missie te verplaatsen. Gezien de ontwikkelingen en investeringen in de sector in Colombia zich onverminderd doorzetten, is nu besloten om Nederlandse bedrijven digitaal in contact te brengen met de meest relevante spelers.

Achtergrond

Colombia, met haar 50 miljoen consumenten en een schat aan natuurlijke hulpbronnen, is de 3de economie van Latijns Amerika. Het heeft een stabiele en relatief open economie. Colombia maakt deel uit van verschillende regionale politieke en economische samenwerkingsinitiatieven en heeft een aanzienlijk aantal vrijhandelsakkoorden gesloten.

De agrarische sector biedt werkgelegenheid aan bijna 5 miljoen personen en wordt beschouwd als de motor voor de toekomstige groei van de Colombiaanse economie, welke in de komende jaren naar verwachting met 4-5% per jaar zal groeien.

Colombia kent een grote diversiteit in geografie, klimaat en productieomstandigheden en is daarom in staat om een breed scala van landbouwproducten te produceren. Er is nog veel ruimte voor expansie van het landbouwareaal en één van de producten waar strategisch op ingezet wordt is medicinale cannabis.

Het beleid van de Colombiaanse overheid voor de productie van medicinale cannabis is vooruitstrevend. Licenties worden afgegeven en experts voorspellen het land een veelbelovende toekomst in de sector. Een onlangs gepubliceerde studie heeft de mogelijke bijdrage aan het BBP op 17 miljard USD geschat. Een langetermijn positie als grote exporteur met een wereldmarktaandeel van circa 40% behoort tot de mogelijkheden. Een belangrijke impuls wordt gegeven door buitenlandse investeringen in de sector, voornamelijk door Noord-Amerikaanse firma´s. De totale investeringen in 2018 en 2019 worden geraamd op 600 miljoen USD. Deze investeerders kiezen voor hoogwaardige technologie en kijken nadrukkelijk naar Nederland.

Bedrijfsprofiel

Deelname is onder meer interessant voor investeerders en bedrijven uit de volgende sectoren:

 • Uitgangsmaterialen;
 • Tuinbouwtechnologie (kassen, inrichting, klimaatinstallaties, irrigatie, enz.);
 • Kennis- en certificeringsinstellingen waaronder adviesbureaus en consultancy;
 • Bedrijven actief in innovatieve technologieën die toepasbaar zijn voor de producenten in Colombia; technologieën ter verhoging en verduurzaming van de productie, technologieën ter bezuiniging op arbeidskosten;
 • Oplossingen voor de verwerking en extractie.

 

Waarom deelnemen?

De handelsmissie biedt een gevarieerd en compleet online programma:

 • Dinsdag 18 mei: Kick-off kansenwebinar met Asocolcanna & Collectieve virtuele bezoeken aan voorname producenten/investeerders in Bogota en omgeving.
 • Woensdag 19 mei: Matchmaking met 6-8 individuele gesprekken per Nederlands bedrijf.
 • Donderdag 20 mei: Collectieve virtuele bezoeken aan voorname producenten/ investeerders in andere regio´s van Colombia (Cali, Bucaramanga, Santa Marta).

 

Hiermee krijgt u:

 • Waardevolle inzichten in de kansen en marktontwikkelingen binnen de medicinale cannabis sector en een unieke inkijk in de status van deze nieuwe industrie in Colombia.
 • High-level contact met producenten, investeerders, decision makers, vertegenwoordigers in één van Colombia`s snelst groeiende sectoren.
 • Unieke presentaties waarbij u uit de eerste hand hoort over de uitdagingen en geplande investeringen bij Colombia´s belangrijkste spelers.
 • Zeer gerichte matchmaking waardoor u in direct komt met de voor u relevante decision makers.
 • En dat alles zonder de noodzaak tot reizen en tegen beperkte kosten.
   

Kosten

Het deelnamebedrag per bedrijf bedraagt € 850,- excl. BTW.

In totaal kunnen in eerste instantie 15 ondernemers deelnemen aan de digitale handelsmissie (first come, first serve).

Aanmelden kan tot uiterlijk 5 februari 2021.

Aanmelden / Meer informatie

Voor aanmelden en/of vragen kunt u contact opnemen met:

Holland House Colombia, Jan Willem van Bokhoven, +57 1 7449566, jwvanbokhoven@hollandhouse-colombia.com