Strategy & Business Developer

Draag jij bij aan de verdere ontwikkeling van NLinBusiness? Help met jouw innovatieve ideeën en proposities mee aan het behalen van ons doel: méér ondernemers naar méér buitenland.

NLinBusiness is hét one stop shop-platform voor internationale ondernemers. Of ze nu een leverancier zoeken in Warschau, advies willen over expansie in Dubai of op zoek zijn naar een specifieke dienst: via ons platform matchen we deze ondernemers met de juiste personen en organisaties zodat ze verder kunnen met het realiseren van hun internationale ambities. NLinBusiness maakt helder welke kansen er voor hun specifieke business zijn en met welke partners deze ondernemers succes kunnen boeken. We brengen ze in contact met ervaren en betrouwbare dienstverleners in binnen- en buitenland die over de juiste vaardigheden beschikken om ze optimaal te ondersteunen.

Hoe we dit doen? We doen dit via onze diensten op het platform, maar ook met lokale ondersteuning via ons netwerk van NL Business Hubs in onze wereldwijd geselecteerde ‘Cities of Opportunity’. Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder naar wie wij op zoek zijn!

Als groeiende organisatie zijn wij voortdurend op zoek naar innovatieve concepten om de internationale handel te bevorderen. Voor ons team zijn we daarom op zoek naar een Strategy & Business Developer. Vanuit het perspectief van de ondernemer registreer je kansen en ontwikkelingen in de markt en weet deze om te zetten in concrete concepten voor nieuwe, innovatieve diensten, processen en producten, gericht op de doelgroep van NLinBusiness, MKB-ondernemers met internationale ambities. Je verliest daarbij onze publieke en private partners niet uit het oog. Samen met het team zorg je ervoor dat het concept uitgerold en geïmplementeerd wordt.

Je weet de verschillende partijen, zoals het team en onze partners te inspireren en te enthousiasmeren voor de nieuwe initiatieven. Je creëert draagvlak voor de plannen en je neemt ze mee in het gehele proces, van concept naar uiteindelijk de dienst of het product.

Wat ga je doen?

 • Je ontwikkelt een visie op jouw sub-product en draagt die krachtig uit.
 • Je hebt de realisatiekracht om je visie tot uitvoer te brengen door een team te inspireren met goed onderbouwde plannen.
 • Je verplaatst je in gebruikers en innoveert op co-creatie basis, bijvoorbeeld door enquêtes te houden en partners te bellen.
 • Je stimuleert hypothese-gedreven werken en werkt autonoom oplossingen uit.
 • Je communiceert met alle stakeholders – meekrijgen, alignen en (soms) afremmen.
 • Je bereikt productdoelen ondanks obstakels; je pioniert, onderneemt, valt en staat weer op.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een Strategy & Business Developer. Je bent een zelfstarter, innovatief, creatief, analytisch, verbindend en je denkt als een ondernemer.

In een soms hectische omgeving kun je onder tijdsdruk en verschillende belangen nog steeds je doel voor ogen blijven houden en het project tot een succes maken. Daar tegenover staat dat je zelf veel invloed hebt in het creëren van je functie en de prioritering die je hieraan geeft.

Heb of ben jij:

 • Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Flexibiliteit om moeiteloos te schakelen tussen strategie, concept en pragmatische oplossingen.
 • Affiniteit met digitalisering, internationaal ondernemen en handelsbevordering.
 • Ervaring in rol van product owner/project manager.
 • Ondernemend, strategisch, zelf-startend, doelgericht en een teamspeler.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels en communiceert makkelijk op verschillende niveaus.
 • WO werk- en denkniveau.
 • In staat om stakeholders te kunnen plaatsen en om verschillende private én publieke belangen in kaart te hebben & te kunnen behartigen in een complexe omgeving.

Wat bieden we

 • Werken bij een jong, snelgroeiend internationaal georiënteerde organisatie
 • Informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
 • Mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven en eigen initiatieven op te starten
 • De kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
 • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Informatie en sollicitatie

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet op contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij NLinBusiness kun je contact opnemen met Daan Marks: +31-6-30151160.

Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruitment@nlinbusiness.com. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

NLinBusiness is in oktober 2017 opgericht als een initiatief van de Nederlandse werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland. Waarbij intensief wordt samengewerkt met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken, de brancheverenigingen- FME, evofenedex en Koninklijke Metaalunie en de belangenorganisaties, topsectoren, kennisinstituten en het Nederlandse bedrijfsleven.

Daan Marks

Vragen over de rol en/of over werken bij NLinBusiness?

Neem contact op:
Daan Marks Manager Projects & Programs