COVID-19 update: Zoals we allemaal  ondervinden, heeft Corona grote impact op het international zaken doen. Mocht je nu tegen issues aanlopen die specifiek met Corona te maken hebben, neem dan met ons contact op of bekijk de coronapagina.

Interviews Gepubliceerd op 10 juli 2020

Dorit Roest: De Nieuwe Community Manager van Holland in the Valley

Het online helpen van Nederlandse mkb-bedrijven, start-ups & scale-ups in de Verenigde Staten en bouwen aan een innovatieve toekomst in Californië, dat is het doel van de eerste digitale business hub in San Francisco. Het Holland in the Valley netwerk, opgericht door het Consulaat-Generaal in San Francisco, slaat een brug tussen bedrijfsleven en talent in Nederland en Silicon Valley. De NL Business Hub formule van NLinBusiness richt zich in deze samenwerking met name op community management om de ontwikkeling van online diensten voor ondernemers te versnellen. We spraken de nieuwe community manager, Dorit Roest, hoe zij het ervaart om in San Francisco te ondernemen!

Even voorstellen

Dorit Roest is een Nederlandse startup founder die na 6 jaar haar bedrijf uitbouwen besloot dat haar hart niet langer ligt bij de wereld van influencer marketing. Zoekende naar haar nieuwe pad eindigde Dorit met haar man in San Francisco waar haar passie voor ondernemerschap tot dit nieuwe project leidde. Naast Holland in the Valley geeft Dorit (online) trainingen en talks op het gebied van ondernemerschap en marketing en is ze business coach voor ondernemers.

Dorit Roest

Succesvol ondernemen in San Francisco

Dorit is erg enthousiast over het wonen en werken in San Francisco; San Francisco is een geweldige stad door de diversiteit van mensen, culturen, keukens, natuur en bovenal omdat het epicentrum van de tech industrie is. De mindset is aanstekelijk; Durf te falen. Denk groter. Ga ervoor!”. Als onderneemster in de regio vroegen we haar daarom naar vitale eigenschappen die Nederlandse ondernemers nodig hebben om succesvol zaken te doen in de regio. Dorit gaf aan dat er drie aspecten erg anders zijn dan we in Nederland gewend zijn, waar je als ondernemer op moet letten; 

1. Don't sell yourself short

Gooi je bescheidenheid maar overboord! Amerikanen krijgen pitchen, netwerken en zichzelf 'verkopen' met de paplepel ingegoten. Men verwacht ook echt dat je vrij snel in een gesprek presenteert wie je bent, uit welke prestaties blijkt dat je iets voorstelt en hoe je een ander kunt helpen.

2. You think big, you get big

En als je dan toch bezig bent mag je je dromen ook opblazen. Je wordt hier echt uitgedaagd om de lat hoog te leggen en je ambities nog grootser te maken.

3. Giving back

Ten slotte is er veel aandacht voor 'social responsibility' binnen veel bedrijven hier in de Valley. Diversiteit, duurzaamheid, welzijn van het personeel. Steeds meer bedrijven tonen dat deze thema's hand in hand kunnen gaan met grote groei.

Benieuwd naar meer tips? Wij stelden 5 tips voor je samen!

Holland in the Valley netwerk & NL Business Hub San Francisco

De NL Business Hub San Francisco is een belangrijke nieuwe ‘hub’ in één van onze Cities of Opportunity. San Francisco biedt volop mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers en Holland in the Valley helpt om deze beter te benutten. Als lid van het entrepreneurship committee heeft Dorit al enige tijd mee mogen draaien bij Holland in the Valley en dat aspect 'giving back' met eigen ogen mogen aanschouwen. “De Nederlandse community hier kenmerkt zich door de energie die men krijgt uit het verder helpen van anderen. Zo is ieder zelf begonnen en dat gunt ieder een ander. Dat is toch dat oranje hart dat ons allemaal verbindt hier!”

Ook ondernemen in San Francisco?

Wil jij ook graag jouw kansen ontdekken in San Francisco of in de Verenigde Staten in het geheel? NLinBusiness en de NL Business Hub in San Francisco, helpen je graag. Neem contact met ons op via het contactformulier