Nieuws Gepubliceerd op 29 mei 2019

NLinBusiness beleeft een succesvolle middag tijdens het Forum for Women Entrepreneurs

Vandaag eindigt het Forum for Women Entrepreneurs, wat van 27 tot en met 29 mei heeft plaatsgevonden in Rotterdam. Het evenement, ook toegankelijk voor Nederlandse vrouwen, was een onderdeel van een twee weken durende reis van 30 vrouwelijke ondernemers afkomstig uit Latijns-Amerika door Nederland, België en Frankrijk.

 

Inspiratie

Lucy Ponce, initiatiefnemer van deze vrouwenreis, vertelde onlangs in februari al aan ons hoe mooi het is om in Nederland vrouw te zijn. Ze voelt zich veilig en vrij in Nederland en merkt dat het hier barst van het ondernemerschap en zakelijke kansen. Met deze reis wil ze dit gevoel graag overbrengen op andere Latijns-Amerikaanse vrouwen, om op deze manier net zo geïnspireerd als haar te raken. 

De eerste stop was in Nederland, waar een driedaagse conferentie in Rotterdam werd gehouden. Op het programma stonden allerleipresentaties, workshops, netwerkbijeenkomsten en andere inspiratiesessies. 

 

Internationaal zakendoen

Een van de onderwerpen ging over internationaal zakendoen, een thema waar wij van NLinBusiness de (power)vrouwen graag in mee wilden nemen. Wij vertelden hoe het netwerk van NLinBusiness de dames kan helpen bij het doen van internationale zaken, zowel vanuit Latijns-Amerika naar Nederland als andersom. In dit verhaal betrokken we ‘onze’ lokale business hubs op het continent. Zij spelen hierbij een cruciale rol; het Holland House Colombia en het Holland House Mexico.

De sfeer was positief, en de sessie was interactief. Kortom, het was een zeer inspirerende middag, met erg enthousiaste vrouwen.

 

De Facebook groep, waar ook webinars en andere interessante informatie wordt gedeeld, is hier te vinden:

https://www.facebook.com/Forum-For-Women-Entrepreneurs-386162382229111/

Geïnteresseerd in meer?! 

Voorafgaand aan het bezoek aan Nederland heefter in Mexico Stad een kick-off bijeenkomst plaatsgevonden. Deze was georganiseerd door onder andere hetHolland House Mexico, de Nederlandse Ambassade te Mexico Stad en de organisatie van de missie. Wil je meer over dit evenement weten? Bekijk dan dit nieuwsbericht: 

 https://www.hollandhousemexico.com/news/kick-forum-women-entrepreneurs