Mexico-Stad

Mexico
Local time in Mexico-Stad 06:24 AM
The weather in Mexico-Stad 8°C onbewolkt
MEX

Feiten en cijfers Mexico

Hoofdstad Mexico-stad (8.500.000 inwoners)
Andere belangrijke steden Guadalajara (4.800.000 inwoners), Monterrey (4.500.000 inwoners)
Gemiddelde leeftijd 29,3 jaar
Oppervlakte 1.964.380 km² – 2018
Aantal Inwoners 124.700.000 inwoners – 2018
Tijdsverschil -7 uur op de Nederlandse zomertijd en -6 uur op de Nederlandse wintertijd
Munt Mexicaanse peso (MXN)
Staatshoofd President Andrés Manuel Lopez Obrador
Voertaal Spaans

Sectoren met kansen

Energie & Maritiem  Mexico’s energiehervorming heeft een aantal veranderingen in gang gezet die de energiesector van het land nog steeds revolutionair veranderen.
Agri-food & Tuinbouw  Mexico is door de overvloed aan landbouwgrond en betaalbare arbeid één van de wereldleiders in tuinbouwproductie.
Life Science & Health  De gezondheidszorg is één van de topprioriteiten van Mexico. Het ontwikkelen van de zorg door middel van technologie creëert veel kansen voor ondernemers.
Creatieve Industrie en Sport  Mexico behoort tot ’s werelds meest aantrekkelijke hub voor creatieve industrieën. Daarnaast worden nationale sporten in Mexico niet alleen als tijdverdrijf gezien, maar zijn het ook grote bedrijven.
Sustainability & Water Management Om de watervoorziening van het land in evenwicht te brengen is er een Nederlands-Mexicaanse samenwerking op het gebied van waterbeheer.
Advanced Manufacturing Mexico staat wereldwijd in de top 10 als fabrikant van auto-onderdelen en lichte voertuigen. In Nederland staat de productiesector tussen de ‘topsectoren’ van de economie, wat voor een interessante match zorgt.