Nieuws Gepubliceerd op 8 maart 2019

Vietnam handelsmissie en opening ITEC

Succesvolle handelsmissie Ho Chi Minh City en opening ITEC Vietnam!

Van 5 t/m 9 maart heeft een groep Drentse ondernemers, Stenden Hogeschool en de Burgermeester van Emmen, onder leiding van Twiss International Ho Chi Minh City, Vietnam, één van de NLinBusiness “Cities of Opportunity” bezocht.

Vrije handelsovereenkomst

Nederland en Vietnam doen al meer dan 400 jaar zaken met elkaar. Dit jaar zullen Vietnam en de EU een EU-Vietnam vrije handelsovereenkomst ondertekenen om meer kansen te creëren voor samenwerkingen tussen ondernemingen, scholen en gemeenten. Naar aanleiding hiervan is er een handelsmissie georganiseerd door o.a. Twiss International, Stenden Hogeschool, University of Economics Ho Chi Minh en de gemeente Emmen om Drentse ondernemers kennis te laten maken met de Vietnamese markt en de mogelijkheden voor Nederlandse ondernemers. Het thema van deze handelsmissie was transport en recycling. Drentse ondernemingen zoals Westerman, TRH Recycling BV, Q Plast Kunstoffen en Dahzen International zijn mee  geweest op deze missie.

 

Business Mixer

Als NLinBusiness hebben wij Twiss International ondersteund in de voorbereiding van de missie door de missie in contact te brengen met relevante partijen in Ho Chi Minh City en door samen met de Dutch Business Association in Vietnam (DBAV) een business mixer te organiseren. Hier spraken onder meer ondernemers uit de transport- en afvalsector, maar waren er ook dienstverleners met veel kennis van IP beschermingen, fiscaliteit en marktentree.

 

Met een business mixer brengen wij de bezoekende ondernemer in contact met lokale ondernemers, professionele dienstverleners en andere Nederlandse ondernemers die ter plekke actief zijn. Daarnaast verzorgen wij voor de ondernemers een gerichte matchmaking en organiseren we meerdere bedrijfsbezoeken.

Opening ITEC Vietnam

Tijdens de handelsmissie vond ook de opening van het International Trade Expert Center (ITEC) in Vietnam plaats. Dit is een samenwerking met ITEC Emmen, waarin ondernemers, kennisinstellingen en overheid samen worden gebracht. Met ITEC wordt er economisch onderzoek verricht voor lokale ondernemers met als doel de internationale handel te vergroten.

ITEC biedt hiermee ook kansen ook voor Nederlandse ondernemers die op zoek zijn naar marktonderzoek of business opportunities in specifieke sectoren. In samenwerking met de DBAV zijn wij constant op zoek naar Nederlandse ondernemingen om ze te wijzen op de mogelijkheden die ITEC biedt. Wil je meer informatie over wat ITEC jou te bieden heeft? Laat het ons dan weten en dan brengen we in contact met de juiste persoon!

 

Laat hier je gegevens achter

Ondernemen in/met Vietnam

Heb je interesse in het ondernemen in/met Vietnam, en wil je weten hoe Nederlandse ondernemers die jou voor gingen dit ervaren? Wij spraken Patrick Lohle van CleanDye over het opzetten van een fabriek in Vietnam.

 

Lees hier het interview!