Ho Chi Minh Stad

Vietnam
Local time in Ho Chi Minh Stad 10:22 AM
The weather in Ho Chi Minh Stad 29°C licht bewolkt
VNM

Feiten en cijfers Vietnam

Hoofdstad Hanoi (7.000.000 inwoners)
Andere belangrijke steden Ho Chi Minh Stad / Saigon (7.900.000 inwoners), Haiphong (2.350.000 inwoners)
Gemiddelde leeftijd 32,6 jaar
Oppervlakte 331.210 km²
Aantal Inwoners 92.700.000 inwoners – 2016
Tijdsverschil +5 uur op de Nederlandse zomertijd, +6 uur op de Nederlandse wintertijd
Munt Vietnamese Dong (VND)
Staatshoofd President Tran Dai Quang
Voertaal Vietnamees

Sectoren met kansen

Retail industrie De middenklasse in Vietnam blijft maar groeien. Deze groep heeft meer te besteden en neemt qua Retail gedrag, zeker in Ho Chi Minh, steeds meer een Westerse houding aan. Dit vertaalt zich in een sterke vraag naar internationale, kwalitatieve en veilige producten. Met een potentiele afzetmarkt van 90 miljoen inwoners is dit voor Nederlandse ondernemers erg interessant.
Duurzame industrie Vietnam voelt de gevolgen van klimaatverandering extra hard. Zo stijgt de temperatuur in Vietnam gemiddeld twee keer sneller dan het wereldwijde gemiddelde. En doordat Vietnam een lange kustlijn heeft en sterk afhankelijk is van de landbouw heeft het land hier extra last van. Ook is er in Vietnam een sterke urbanisatie gaande, wat nog eens extra druk zet op het (leef)milieu. Bijbenen van deze ontwikkeling is een uitdaging, waarbij Nederlandse expertise kan helpen. Er zijn hierdoor onder andere kansen in management, de verwerking van afval en op het gebied van vervuilde water- en lucht stromen.
Tuinbouw industrie De Vietnamese markt voor aardappelen, groenten en fruit is de afgelopen jaren sterk gegroeid. En die kansen blijven zich voordoen. De Vietnamese overheid heeft de intentie om de productie van agro-producten sterk te verhogen. Met focus op kwaliteit en productiviteit. Precies waarin de Nederlandse agro-sector goed is.