Nieuws Gepubliceerd op 12 juni 2019

Zakendoen in de Golfregio: grote kansen voor ondernemers

In de Golf regio liggen kansen voor Nederlandse ondernemers! Vanuit Nederland wordt er vooral gekeken naar de kansen in de Water-, Food- en Energie sector. De Golfstaten zijn de grootste verbruikers van water en energie per inwoner in de wereld. De landen importeren nu nog het merendeel van hun voedsel, maar zij willen dit graag radicaal veranderen.

Ook ligt deze ‘Water-Energy-Food Nexus’ aan de basis van de Nederlandse deelname aan de Wereldtentoonstelling in Dubai in 2020.

Met een paviljoen dat geen gebouw is maar een eigen biotoop en waarin circulair centraal staat, neemt Nederland deel aan de Dubai EXPO 2020.

De aanbesteding voor de exploitatie van het Nederlands paviljoen EXPO 2020 Dubai is onlangs van start gegaan.  Naar verwachting zullen elke dag 15.000 zakelijke bezoekers en dagjesmensen de EXPO bezoeken. Een mooie kans voor bedrijven die actief zijn in de hospitality-en facility branche om zich op het internationale toneel te presenteren.

In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken nodigt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bedrijven of consortia uit om met een origineel exploitatievoorstel te komen dat past bij de uitstraling van het Nederlandse paviljoen, met als thema ‘Uniting water, energy and food’.

Eerste programmering Dubai EXPO 2020

Voor ondernemers en bedrijfsleven met interesse om de Dubai EXPO 2020 te bezoeken, kijk naar de programmering voor de beste tijd om dat te doen. Hierbij alvast een eerste programmering tijdens de 6 maanden van de wereldtentoonstelling(start oktober 2020 tot april 2021).

 

Evenement 'Zakendoen in de Golf

Op 20 juni in Arnhem en op 2 juli in Amsterdam vindt het evenement ‘zakendoen in de Golf’ plaats. Inschrijven voor het evenement op 2 juli in Amsterdam, kan hier.. (evenement is al geweest)

Tijdens dit evenement komen in het plenaire deel de kansen in de regio aan bod. In de break-outsessie kan je vervolgens meer te weten komen over: 1) de exportondersteuningsmogelijkheden die je kunt krijgen en/of 2) de extra kansen die het WK in Qatar in 2022 biedt, alsook wat de mogelijkheden zijn om gebruik te maken van het wereldtoneel tijdens de EXPO 2020 in Dubai.

Samenwerking Netherlands Business Council in Dubai

NLinBusiness werkt in Dubai samen met de NBC (Netherlands Business Council in Dubai). Voor de B2B contacten, het B2B netwerk en het ‘soft landen’ in Dubai wanneer je bijvoorbeeld gaat exporteren, biedt het sterke NBC-netwerk van ondernemers een goede start en landing. Kijk op www.nbcdubai.com.

Ook is de NBC, in samenwerking met het lokale Consulaat-Generaal nauw betrokken bij de Nederlandse deelname aan de EXPO 2020.