Nieuws Gepubliceerd op 4 maart 2019

Succesvolle pilot Holland Paviljoen in Dubai

Verslag Dubai International Boat Show – Pilot Holland Paviljoen in Dubai

 

Op de Dubai International Boat Show (van 26-02 t/m 02-03 2019) hebben wij in samenwerking met de branchevereniging HISWA Holland Yachting Group (HHYG) een eerste pilot gedraaid met een zogenaamd ‘Holland Paviljoen’. Onze collega Mirian was hierbij aanwezig en brengt verslag uit!

 

5 MKB-bedrijven op de beurs

Een tweetal MKB-bedrijven uit de achterban van de HHYG hadden op dit paviljoen een eigen ‘desk’ en drie MKB-bedrijven van de HHYG werden gerepresenteerd door twee vertegenwoordigers van de branchevereniging. Deze bedrijven hebben door middel van dit paviljoen op een flexibele, laagdrempelige en relatief goedkope manier kunnen deelnemen aan deze beurs. Het paviljoen was door de kleur een eye-catcher. De grotere bedrijven uit de achterban van de HHYG, de daadwerkelijke jachtbouwers, kwamen veel langs.

Het Holland Paviljoen in Dubai werd een echt meeting-point voor de Nederlanders die op de beurs waren. Zodoende konden alle partijen gebruik maken van elkaars rol en aanwezigheid op de beurs. Voor de twee desk-houders, alsook voor de bedrijven die door de HHYG werden gerepresenteerd, was de Golf-regio een nieuwe markt die zodoende op een laagdrempelige en makkelijkere manier kon worden afgetast en onderzocht. We weten inmiddels dat er waardevolle contacten zijn gelegd door de deelnemers!

Dubai Expo 2020

Op het paviljoen is eveneens ingezet op de promotie van de Nederlandse deelname aan de Dubai EXPO in 2020. De derde desk werd daarvoor ingericht en in samenwerking met de lokale post (het Consulaat Generaal in Dubai) was er dan ook mooi promotie-materiaal aanwezig. Ook wij zette onszelf op de kaart door de Nederlandse deelnemers en bezoekers aan het paviljoen te vertellen over de plannen in de Golf regio. Ondersteund door de Netherlands Business Council Dubai (NBC) werden geïnteresseerden ingelicht over de soft landing infrastructuur waar wij met de NBC momenteel aan werken.

 

Samenkomst van Nederlanders op de beurs

Al met al waren de reacties na twee dagen positief. Er was veel interesse in deelname/aansluiten op de volgende editie in 2020, het was een plek van samenkomst voor de Nederlanders op de beurs, de lokale bezoekers vonden het een interessant concept en er was veel aandacht tijdens het bezoek van de Nederlandse Consul Generaal aan het paviljoen de tweede dag. Het concept van dit ‘Holland Paviljoen’ is gebaseerd op het idee dat het een kostenneutraal initiatief is.

Als NLinBusiness investeren we in de m2’s en de standbouw om het paviljoen op te zetten. Deze investering wordt terug verdiend door de betalende MKB-bedrijven/deelnemers uit de achterban van de brancheorganisatie (of breder – bedrijven uit de sector/industrie). Hoewel we met deze specifieke pilot niet kostenneutraal gaan uitkomen, is het een mooie en interessante pilot geweest waarvan we veel hebben geleerd en concreet hebben kunnen zien wat het voor MKB-bedrijven en beursbezoekers voor waarde kan hebben.

 

Succesvolle pilot

Inmiddels hebben wij van verschillende partijen complimenten ontvangen voor dit concept en zijn er al meerdere partijen geweest die interesse hebben getoond in het oppakken van eenzelfde initiatief. Zolang het Nederlandse MKB erbij gebaat is, en mogelijkheden krijgen die er anders niet zouden zijn om op een beurs te staan (en een nieuwe markt te onderzoeken), is het de moeite waard dit concept vaker in te zetten en verder te optimaliseren. We kijken ernaar uit!

 

Interesse in zakendoen in de Verenigde Arabische Emiraten?

Ben je nog in de oriëntatie-fase en wil je meer weten over het zakendoen met de VAE? Lees hier hoe contracten met tussenpersonen werken in de Golfstaten.