Dubai

Verenigde Arabische Emiraten
Local time in Dubai 13:22 PM
The weather in Dubai 26°C licht bewolkt
VAE

Feiten en cijfers Verenigde Arabische Emiraten

Hoofdstad Abu Dhabi (2.900.000 inwoners)
Andere belangrijke steden Dubai (2.300.000 inwoners), Sharjah (1.300.000 inwoners)
Gemiddelde leeftijd 30,3 jaar
Oppervlakte 83.600 km² – 2017
Aantal Inwoners 10.400.000 inwoners – 2018
Tijdsverschil +2 uur op de Nederlandse zomertijd en +3 uur op de Nederlandse wintertijd
Munt Emirati Dirham (AED)
Staatshoofd President Khalifa bin Zayid Al-Nahayyan
Voertaal Arabisch, Perzisch en Engels

Sectoren met kansen

Water In een regio waar het vrijwel nooit regent is zoetwater een grote uitdaging. Tegelijkertijd zijn ook afvalwater, bewustwording van het watergebruik, water binnen de agrarische sector en de stijgende zeespiegel issues. Genoeg uitdagingen dus die om Nederlandse oplossingen vragen.
Voeding Dubai is nagenoeg volledig afhankelijk van de import van voeding. Dubai wil dit graag veranderen, door lokaal zelf te gaan produceren. De Voedingssector is dan ook ongelofelijk populair, waarbij er specifiek kansen liggen voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in de agro- en tuinbouwsector. Omdat traditioneel verbouwen erg moeizaam gaat (door het klimaat en de ondergrond) zal hierbij een innovatieve benadering nodig zijn.
Energie Door de aanwezigheid van olie, is Dubai van oudsher sterk afhankelijk van de Energiesector. Echter, de olievoorraad gaat op termijn opraken (dit geldt overigens alleen voor Dubai, want Abu Dhabi heeft een van de grootste oliereserves ter wereld). Er is daarom een sterke behoefte aan nieuwe duurzame vormen van energie. Hier liggen kansen voor Nederlandse ondernemers in bijvoorbeeld de solar- of windenergie.