Nieuws Gepubliceerd op 20 februari 2019

5-jarig bestaan Holland House Colombia

5-jarig bestaan Holland House Colombia!

Wat ooit begon als een kleine borrel op kantoor na werktijd is na 5 jaar uitgegroeid tot een borrel met honderden aanwezigen in een van de meest luxueuze hotels in Bogotá. Op 7 februari vond namelijk een netwerkborrel plaats ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van Holland House Colombia. Holland House, de NL Business Hub tussen Nederland en Colombia, is 5 jaar geleden opgericht om een ‘soft landing’ te creëren voor Nederlandse bedrijven die zaken willen doen in of met Colombia.

De leden zijn zowel multinationals als MKB bedrijven. Deze gevarieerde mix van bedrijven zag je op de borrel goed terug. Verder werd ook stilgestaan bij de belangrijke rol die Jan Bestebreurtje, oprichter van Holland House Colombia, heeft gespeeld in de succesformule die Holland House tegenwoordig is.

 

Enorme groei van lidbedrijven

In de afgelopen 5 jaar is er veel gebeurd en is Holland House aanzienlijk gegroeid. Om een aantal cijfers te noemen: toename van het aantal lidbedrijven van 50 naar 200; een verviervoudiging van het aantal Nederlandse bedrijven dat actief is in Colombia; er is succesvol matchmaking gerealiseerd voor 750 bedrijven uit het Koninkrijk (Nederland en de eilanden); 45 bedrijven hebben hun eerste kantoor binnen het Holland House gehad; en er zijn meer dan 50 handelsmissies georganiseerd en 20 Holland Paviljoens neergezet op de belangrijkste beurzen in Colombia.

 

“Dankzij onze 200 leden zijn we tegenwoordig één van de vijf grootste bilaterale Kamers van Koophandel in Colombia: een resultaat waar we erg trots op zijn” voegt directeur Jan Willem van Bokhoven daaraan toe. Een ander mooi resultaat is dat het concept ‘Holland House’ de komende jaren ook in veel andere landen zal worden uitgerold, dus houd deze ontwikkelingen in de gaten!

 

Interesse in ondernemen in Colombia? neem contact met ons op!