Bogotá

Colombia
Local time in Bogotá 07:18 AM
The weather in Bogotá 13°C stortregen
COL

Feiten en cijfers Colombia

Hoofdstad Bogotá (9.770.000 inwoners)
Andere belangrijke steden Medellín (3.934.000 inwoners), Cartagena (1.047.000 inwoners)
Gemiddelde leeftijd 28,9 jaar (55% is jonger dan 30)
Oppervlakte 1.141.749 km² – 2017
Aantal inwoners 48.700.000 inwoners – 2016
Tijdsverschil -7 uur op de Nederlandse zomertijd en -6 uur op de Nederlandse wintertijd
Munt Colombiaanse peso (COP)
Staatshoofd President Ivan Duque Marquez
Voertaal Spaans

Sectoren met kansen

Landbouw en Agrifood De agrarische sector biedt werkgelegenheid aan bijna 5 miljoen personen en wordt beschouwd als de motor voor de toekomstige groei van de Colombiaanse economie, welke in 2019 naar verwachting zal groeien met 3,1%.
Life Science & Health Colombia heeft een Managed Competition gezondheidszorgsysteem, net als de Nederlanders. De meeste ziekenhuizen zijn privé in Colombia en veel privé-ziekenhuizen zijn nu van plan om nieuwe ziekenhuizen uit te breiden / te bouwen en zijn op zoek naar innovatieve geavanceerde technologie en design uit landen zoals Nederland.
Infrastructuur, transport & logistiek Colombia heeft een achterstand op het gebied van infrastructuur, zoals wegen, autowegen en spoorwegen. Het gebrek aan moderne infrastructuur kost het land een tot twee groeipunten per jaar en drukt de concurrentiekracht van de economie. Volgens cijfers van het DNP zal er tussen 2010 en 2020 hier flink in geïnvesteerd worden.
Water- en milieutechnologie Colombia heeft een probleem in de watersector door de hoge mate van fragmentatie. Het is één van de rijkste landen op het gebeid van watervoorraden maar door het gebrek aan infrastructuur zijn ze niet in staat geweest om de economische waterschaarste te beheersen. Hierin is het land dringend op zoek naar innovatieve oplossingen.
Voedselverwerking Colombia is een netto-importeur van vele ingrediënten voor de voedselverwerking en er zijn veel handelsmogelijkheden. Er is een groeiende binnenlandse vraag naar zoetwarenproducten en ingrediënten van hogere kwaliteit voor de groeiende chocolade-industrie.
Voedseldetailhandel In de afgelopen jaren hebben buitenlandse winkelketens een belangrijke aanwezigheid in Colombia ontwikkeld, waardoor meer winkels in het land zijn geopend. En daar blijven kansen liggen voor Westerse bedrijven.