NLinBusiness / Dienstverleners / BenninkAmar Advocaten

BenninkAmar Advocaten

BenninkAmar is het enige Nederlandse advocatenkantoor dat volledig gespecialiseerd is in economische sancties, exportcontrole en aanverwante handelsrechtaspecten. Onze cliënten waarderen ons zeer vanwege onze diepgaande juridische kennis, en onze duidelijke en praktische advisering over complexe internationale handelsrechtvraagstukken.

BenninkAmar is in Nederland ongeëvenaard in het adviseren en vertegenwoordigen van haar cliënten in sanctierecht- en exportcontolevraagstukken.

Wij zijn buitengewoon succesvol in het opzetten van efficiënte compliance en het behalen van optimale resultaten voor onze cliënten bij toezichthoudende instanties en in het afdoen van handhavingskwesties.

Aangeboden diensten door BenninkAmar Advocaten

Exportcontrole

Wij adviseren en assisteren onze cliënten bij alle aspecten van exportcontrole, inclusief die gerelateerd is aan strategische goederen, software en technologie.

Internationaal Recht

Wij adviseren en assisteren onze cliënten bij de classificatie van hun goederen tegen de relevante Europese en Amerikaanse regelgeving, zoals de dual-use verordening, de gemeenschappelijke EU-lijst van militaire goederen, sanctieverordeningen, de Commerce Control List en de United States Munitions List.

Sancties & sanctiewetgeving

U kunt bij ons terecht voor advies en snelle controle op sancties , de sanctiewetgeving en sanctielijsten op basis van HS-codes

Internationale contracten & exclusiviteit
Laad meer Laad minder

Publicaties van BenninkAmar Advocaten

BenninkAmar Advocaten - Sanctie update Rusland

BenninkAmar Advocaten - Sanctie update Rusland

In aanloop naar de bekendmaking van een nieuw sanctiepakket tegen Rusland spraken we met Sebastiaan Bennink van BenninkAmar Advocaten over de laatste ontwikkelingen op sanctiegebied.Welke recente ontwikkelen zijn er? Wat…

Lees verder
Impact van asset freeze op internationaal zakendoen

Impact van asset freeze op internationaal zakendoen

Internationaal ondernemen loont, maar er komen ook veel (administratieve) werkzaamheden bij kijken. Bedrijven zijn bekend met het doen van bijvoorbeeld de exportaangifte en het betalen van invoerheffingen. Het naleven van…

Lees verder
Implications of new EU Dual-Use Regulation

Implications of new EU Dual-Use Regulation

Companies across industries and sectors that trade internationally may be confronted with export controls. Navigating through export control regulations is complex, while the consequences of non-compliance can be far-reaching: from fines…

Lees verder

Wat anderen zeggen

Daan Brink

Managing partner - Proximities Risk Consultancy

BenninkAmar advocaten zijn voor ons dé autoriteit op het gebied van sanctierecht en export controle. Maatwerk advies, duidelijke communicatie, actiegericht en kansdenken naar de business zijn de kerncompetenties die wij ervaren in de samenwerking met BenninkAmar en wat voor ons ook de reden is om hen aan te raden bij onze cliënten. De complexiteit van dit speelveld terug brengen naar de essentie voor de klant en hun begeleiden in de uitvoering maakt het verschil.

Ruud de Jong

Directeur - Arctic Fox

Sinds 2017 werken wij succesvol samen met BenninkAmar op verschillende projecten van Arctic Fox in landen die onderhevig zijn aan sanctierechtelijke beperkingen. De advocaten van BenninkAmar beschikken over veel kennis op op het gebied van sanctierecht en export controle, en helpen ons met vraagstukken welke onmogelijk voor ons zijn om zelf een antwoord of oplossing in te vinden. Door onze samenwerking met BenninkAmar en de praktische werkwijze die zij hanteren, kunnen wij op de juiste manier, zonder risico's, beslissingen nemen en verantwoord internationaal ondernemen in uitdagende gebieden.

Sebastiaan Bennink
Sebastiaan Bennink

Neem vrijblijvend contact op

BenninkAmar Advocaten in Amsterdam helpt je verder met ondernemen in het buitenland .

Neem contact op

"*" indicates required fields

Stel direct je vraag aan deze dienstverlener via dit formulier.
Naam*