Marktrapport Gepubliceerd op 2 juli 2019

Waar begin je als je zaken wil doen in Zuidoost-Azië? Hier dus!

Zuidoost-Azië is een groeiende markt en daarom interessant voor Nederlandse ondernemers. Singapore vormt de ideale springplank naar de rest van die regio. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helpt ondernemers graag op weg.

Was in het verleden Amerika de heilige graal als het aankwam op export, tegenwoordig breidt menig ondernemer zijn handel graag uit naar Zuidoost-Azië. Logisch, want die markt groeit enorm, met gemiddeld 5% per jaar. De blikken zijn met name gericht op de ASEAN-regio, de Association of Southeast Asian Nations, met daarin Brunei, Cambodja, Indonesië, Laos, Maleisië, Myanmar, de Filipijnen, Singapore, Thailand en Vietnam. De verwachting is dat de ASEAN-regio in 2030 de vierde grootste markt is, na China, Amerika en Europa. De landen hebben onderlinge handelsverdragen, waardoor uitbreiding relatief eenvoudig is. Singapore is bijvoorbeeld een goede springplank naar de rest van de regio. Kortom, er valt voor ondernemers flink wat te halen.

Lees het volledige artikel op de website van Het Financieele Dagblad.

Meer informatie

Meer weten over Zuidoost-Azië of wat de ambassade voor jou kan betekenen? RVO.nl helpt je verder met het Buitenlandnetwerk.

Nog een laatste stap...

Vul onderstaande gegevens in zodat het downloaden kan beginnnen

Bij NLinBusiness gaan we vertrouwelijk om met je gegevens. Door je gegevens achter te laten geef je NLinBusiness toestemming om contact met je op te nemen via e-mail.