Lagos

Nigeria
Local time in Lagos -
The weather in Lagos 24°C scattered clouds
LAG

Do business in Lagos

This city will be filled with content soon

Ask your question

Tips voor zaken doen in Nigeria

Source: rvo.nl

Geef geen fles drank cadeau

Aarzel niet een Nigeriaanse zakenrelatie mee uit eten te nemen. Wanneer een Nigeriaanse zakenpartner een zakenrelatie bij zich thuis uitnodigt, is dat een teken van vertrouwen. Neem dan liever geen fles drank mee, maar een cadeau voor vrouw of kind. Dit geldt als teken van respect en waardering.

Let op de tafelgebruiken

Wees in het islamitische noorden voorzichtig met alcohol. Eet met de rechterhand bij een zakelijke eetafspraak, sommige Nigerianen vinden eten met de linkerhand onrein.

Wees zelf niet te direct

Het is niet handig Nigerianen te vertellen hoe ze te werk moeten gaan. Nigerianen zijn over het algemeen scherp en direct. Schat altijd eerst de situatie met de eventuele gevolgen in voor er wordt gereageerd.

Wees persoonlijk

Nigerianen zijn zeer geïnteresseerd in hun zakenrelaties en het land waar zij vandaan komen. Gespreksonderwerpen kunnen variëren van politieke onderwerpen tot persoonlijke ervaringen in Nigeria, familie en gezondheid. Nigerianen zijn trots op hun eigen land en spreken gemakkelijk en open over hun maatschappij.

Controleer afspraken

In Nigeria is het verstandig om tijdens informele bijeenkomsten zaken te doen. Controleer afspraken een avond van tevoren. Hou er rekening mee dat Nigerianen vaak te laat komen.

Spreek Engels

Engels is de officiële taal in Nigeria en wordt gebruikt in de zakenwereld. Spreek Nigerianen aan met hun titel.

Would you like to know more about Lagos

Our city-experts can help you
Marijke van Liemt Manager Operations